Kennismaking met de paardensport

Traditiegetrouw opent de Rotterdamsche Manège in de nazomer de deuren van het rijksmonumentale complex aan de Kralingseweg 120 voor alle liefhebbers van de paardensport en belangstellenden uit de omgeving tijdens de Open Dag.

De Open Dag vindt op zaterdag 27 september plaats gelijktijdig met het springconcours Outdoor Kralingen. Van 12.00 uur tot 16.00 uur zijn er demonstraties mennen en is er een hoefsmid aan het werk. Bezoekers, jong en oud, kunnen ook zelf deelnemen aan de activiteiten of het monumentale complex en de nieuwe Grandstand aan de rand van het Kralingse Bos bekijken.

177 jaar
alle deuren opengaan voor omwonenden, familieleden, vrienden en geïnteresseerden, kan elke keer weer op grote belangstelling rekenen. Voor sommigen is het een eerste kennismaking met de hippische sport, voor anderen betekent het een terugkeer naar een passie uit hun jeugd. Wellicht is het voor de bezoekers een goed moment om de keuze te maken voor de paardensport of deze bijzondere traditievolle vereniging”, zegt Roelof Gortemaker, voorzitter van De Jockeyclub die inmiddels 177 jaar bestaat.

Rondrit
Bezoekers kunnen een rondrit maken in een van de aanspanningen. De manegepony’s staan klaar om door de jeugdige bezoekers, met begeleiding, gepoetst en vertroeteld te worden. De pony’s weten al dat ze die dag extra verwend worden met wortels en knuffels. Op diverse momenten gedurende de dag zijn bezoekers in de gelegenheid om zelf te rijden op een paard of een pony. Kinderen kunnen hoefijzers schilderen. Een hoefsmid demonstreert zijn ambacht aan de aanwezigen.

open dag rotterdamsche manege

Gratis
De gehele middag zullen leden van de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ informatie verstrekken over de vereniging, de verschillende mogelijkheden, tarieven, etc. De toegang en deelname aan de activiteiten is gratis. Het volledige programma is te vinden op de website www.jockeyclub.nl

Over de Jockey Club
De Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ is met haar 177-jarig bestaan één van de oudste verenigingen en sociëteiten van Nederland met unieke tradities. In 2013 werd de vereniging onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. De kleurrijke historie heeft mede bijgedragen aan de diversiteit van de hippische disciplines die op dit moment binnen de vereniging beoefend worden. Midden in het Kralingse Bos beschikt de vereniging over luxe voorzieningen voor de manege- en pensionpaarden, twee binnenrijbanen en twee buitenrijbanen. Een groot deel van het jaar kan bovendien op het omvangrijke CHIOterrein gereden worden. De manege heeft een directe aansluiting op de ruiterpaden in het Kralingse Bos. Zie: www.jockeyclub.nl. Sinds 2012 is de Rotterdamsche Manège door de KNHS erkend Talenten Trainings Centrum voor dressuur en springtalenten uit Zuid-Holland. Het TTC Zuid-Holland wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Topsport. Rotterdamsche Manège, Kralingseweg 120, 3062 CG Rotterdam.