Kralingen-Crooswijk – Neem een kijkje in de molens aan de Kralingse Plas. Of ga op ontdekkingstocht in de Rotterdamsche Manege. Het kan allemaal tijdens Open Monumentendag, op zaterdag 10 en zondag 11 september.

Tijdens Open Monumentendag openen tientallen monumenten in Rotterdam hun deuren. Ook in Kralingen en Crooswijk zijn veel locaties gratis te bezoeken.

Zo kunt u de molens De Ster en De Lelie van binnen bekijken. Het gaat hier om de enige nog werkende snuif- en specerijenmolens van het land. De molenaars vertellen graag over de productie van snuiftabak en hoe dat malen van specerijen precies werkt.

Even verderop in het Kralingse Bos doet ook de Rotterdamsche Manege mee aan Open Monumentendag. Belangstellenden krijgen een rondleiding over het terrein. Ze horen dan alles over de geschiedenis van de locatie en de sociëteit die aan de basis stond van de Rotterdamsche Manège. Vooraf reserveren is hier wel nodig.

Er zijn nog meer monumenten in Kralingen en Crooswijk te bezoeken komend weekend. Zo zijn er rondleidingen in Het Slaakhuys. Opent het Heinekengebouw haar deuren. En is er zaterdag 10 september een veelzijdig programma in de Lambertuskerk.

Kijk voor alle locaties op de website www.omdrotterdam.nl.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.