Expositieruimte ‘Vleesch noch Vis’ opent zondag 15 september a.s. om 15:00 uur in het oude brugwachtershuisje aan de Zaagmolenbrug in Rotterdam met een expositie van Denise Collignon & Aniek Meeldijk. ‘Vleesch noch Vis’ is een initiatief van kunstpodium De Witte Slagerij.

Initiatiefnemer voor het herbestemmen van brugwachtershuisjes in heel Nederland is Stichting Brugwachtershuisjes. Zij beheren dit huisje voor de Gemeente Rotterdam en geven hiermee een derde brugwachtershuisje in Rotterdam een nieuwe functie. De opening wordt verricht door portefeuillehouders Kunst & Cultuur van deelgemeentes Kralingen-Crooswijk en Rotterdam Noord. Het huisje ligt immers op de grens van beide deelgemeentes. Welke deelgemeente zal zich door de openingshandeling het huisje toe-eigenen?!

De Witte Slagerij
De Witte Slagerij is een fris en open kunstpodium in een oude Rotterdamse volkswijk. Door de rauwe schoonheid is deze voormalige slagerij een eigentijdse galerie geworden.
De Witte Slagerij biedt ruimte voor 11 exposities / evenementen per jaar, die elk drie weken duren. De Witte Slagerij biedt de kunstenaar een uniek podium voor het exposeren en verkopen van werk. In slagerstaal: elke maand vers vlees op het blok!
http://www.dewitteslagerij.nl/

POSTER_DEFINITIEF72A4

Expositie
Voor de Witte Slagerij presenteren Aniek Meeldijk en Denise Collignon een spannende combinatie van werk waarbij het plantaardige materiaal de vazen versterkt en andersom. Gedurende de maand September zullen er verschillende activiteiten en workshops plaatsvinden, voor meer informatie en inschrijvingen
http://www.processusmutationis.blogspot.nl/

bwh-rdam-parksluizen-lageerf-logo

Stichting Brugwachtershuisjes
Stichting Brugwachtershuisjes heeft tot doel om in heel Nederland op te treden als katalysator voor het herbestemmen en hergebruik van brugwachtershuisjes die hun oorspronkelijke functie verloren hebben. Dit doet zij door kansrijke concepten voor herbestemming uit te werken, initiatiefnemers in contact te brengen met eigenaren en kennis en ervaring uit te wisselen.
www.brugwachtershuisjes.nl.