Dat Rotterdamse jongeren in tijden van crisis niet thuis op de bank gaan zitten, maar vrijwilligerswerk doen is de hele maand september te zien in de Bibliotheek.

Ontmoet de actieve jongeren tijdens de foto-expositie Flink Werk in de hal van de Bibliotheek. De één is vrijwilliger bij één van de vele vrijwilligersorganisaties en helpt mee tijdens een kinderkamp in de vakantie. De ander inspireert jongeren na te denken over zinloos geweld en zet een eigen project op met hulp van de Jongerenbijdrageregeling (JBR).

De expositie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de JongerenBijdrageRegeling en Vrijwilligerswerk Rotterdam en is onderdeel van de jongerenmaand van de Bibliotheek Rotterdam.

Op de jongerenvloer op de eerste verdieping van de Bibliotheek Rotterdam, vinden tal van activiteiten plaats waarbij talentontwikkeling van jongeren voorop staat. Jongeren kunnen in september deelnemen aan workshops over budget, werk en ondernemen. Maar ook creatief aan de slag gaan kan: tijdens de hiphop- en schrijfworkshops en op het poëziepodium bijvoorbeeld. Verder zijn er o.a. spoken word-optredens, debatten, spreekuren, exposities en is er een podium voor woordkunstenaars.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Het volledige programma is te bekijken op www.bibliotheek.rotterdam.nl

Reserveren kan via: jongerenvloer@bibliotheek.rotterdam.nl

tos02