De Wereld van het Witte de Withkwartier is een stadsfestival voor cutting-edge kunst en cultuur, gedragen door de straat, geprogrammeerd door de kunstinstellingen aan de culturele as. Het festival opent het culturele seizoen van Rotterdam; drie dagen lang staat de straat bol van kunst, cultuur en gezelligheid.

De Wereld van het Witte de Withkwartier, hét kunstfestival van Rotterdam en tevens startschot voor een nieuwe cultureel seizoen. Wij verwelkomen iedereen op 13, 14 en 15 september in het Witte de Withkwartier.

Gedreven door artistieke vernieuwing en nieuwsgierigheid brengt De Wereld van het Witte deWithkwartier creatieve acts en tentoonstellingen in samenwerking met bewoners, horeca en ondernemers, op een groot aantal locaties in en rond de Witte de Withstraat. De opzet voor aflevering 2013 is schatplichtig aan eerdere edities, maar wordt nu volledig gedragen door de culturele instellingen aan de kunstas, in samenwerking met bewoners, retail en horeca.

Het Witte de Withkwartier? Inderdaad, Het succes van de Witte de Withstraat straalt af op haar omgeving, en daarom staat de buurt nu bekend als Witte de Withkwartier. De straat verbindt het Museumpark met o.a. Boijmans van Beuningen en de Kunsthal, met het Maritiem Museum en het Havenmuseum.

festival

Wie het Witte de Withkwartier instapt, stapt het nu van kunst en cultuur binnen. Elk podium programmeert 100% hedendaags, of dat nu muziek, toneel, dans of beeldende kunst is. Het bruist van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Nergens in Nederland vind je zo’n rijke schakering van kunstinstellingen, hippe winkels, ontwerpers en horeca in één straat. Kunstinstellingen, galeries, design en lifestylewinkels worden afgewisseld met aantrekkelijke en afwisselende horeca. Hier geen landelijke winkel- of horecaketen; iedere winkel heeft zijn eigen unieke assortiment. De combinatie van cultuur, winkels, horeca en wonen is hier goed gelukt. De vroegere volkswijk is getransformeerd en is anno 2013 een levendige mengeling van oudere bewoners, studenten, jonge ondernemers, gezinnen met kinderen die samen het woongebied delen. Al dit samen, dát maakt het Witte de Withkwartier uniek.

festivalwwwk.nl

festivallogo