Boezemhuys’ is duurzaam en toekomstbestendig

Donderdag 13 oktober vond de feestelijke oplevering plaats van 38 sociale huurwoningen aan de Boezemstraat in Rotterdam Crooswijk. Het nieuwbouwproject ‘Boezemhuys’ bestaat uit zes maisonnettewoningen met tuin, zeven kleinere appartementen van ongeveer 60m2 met balkon en vijfentwintig appartementen van zo’n 70m2 met balkon. De woningen zijn duurzaam en toekomstbestendig. Zo zijn zij aardgasvrij en voorzien van vloerverwarming en een warmtepomp met warmte terugwin unit. Voor elke woning zijn er drie zonnepanelen. 

Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling bij Havensteder: “Bij de ontwikkeling van deze nieuwbouwwoningen hebben duurzaamheid en comfort voor de bewoners vooropgestaan. Er is bovendien veel aandacht besteed aan vormgeving en uitstraling. Boezemhuys is een mooi stedelijk complex geworden, met ruime woningen en appartementen, midden in het authentieke Crooswijk.”

Wout van der Waal, commercieel directeur bij BAM Wonen Zuidwest: “ We zijn er trots op dat we met de bouw van dit mooie binnenstedelijke complex in het centrum van Rotterdam 38 nieuwe sociale huurwoningen hebben kunnen realiseren voor Havensteder. De bouw is volgens planning verlopen met zo min mogelijk overlast voor omwonenden en het aanwezige Rudolf Steiner College.”

Over Havensteder

Wij bieden een thuis aan mensen met een beperkt inkomen of een kwetsbare positie in de stadsregio Rotterdam. We verhuren, beheren en onderhouden ruim 45.000 woningen. Wij vinden dat de stad plek moet bieden aan iedereen en dat iedereen van waarde is, met als resultaat een inclusieve stad. Bewoners uit verschillende groepen ontmoeten elkaar en helpen elkaar verder: iedereen doet mee. Goed, betaalbaar wonen is een randvoorwaarde voor ‘meedoen’. We voelen ons verantwoordelijk voor de samenstelling van de woningvoorraad, het stimuleren van interactie en ontmoetingsmogelijkheden. En waar nodig geven we een steuntje in de rug. Zelf of via onze partners. www.havensteder.nl

Over BAM Wonen
BAM Wonen staat voor topkwaliteit tegen de beste prijs. Met innovatieve, duurzame en onderscheidende producten en diensten zetten we de toon in de wereld van wonen. Dankzij onze kennis, schaal en integrale aanpak maken we aangenamer wonen toegankelijk voor iedereen. Samenwerking is wat ons drijft. Door goed te luisteren naar de wensen en behoeften van onze (toekomstige) bewoners, opdrachtgevers en partners, garanderen we premium kwaliteit. En daarvan profiteert iedereen. Vandaag én morgen. Welkom bij BAM Wonen. Welkom Thuis. (ingezonden mededeling Havensteder)

Geen gas maar inductie
De maandhuur van de woningen van het Boezemhuys bedraagt 633,- t/m 763,47, de huurgrens. In de woningen zijn geen gasaansluitingen. Koken kan bijvoorbeeld op een inductiekookplaat. De Boezemstraat, waaraan het Boezemhuys is gelegen, is een drukke straat. Het glas aan de voorkant isoleert óók tegen geluid. Naar zeggen van bewoners hoor je binnen niks van het verkeer.

Sander Flach is de projectarchitect van het Boezemhuys namens Klunder Architecten en Tim Verkaik de projectleider namens aannemer BAM.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Het lint werd van links naar rechts doorgeknipt door Chantal Zeegers, wethouder klimaat, bouwen en wonen, Wout van der Waal, commercieel directeur bij BAM Wonen Zuidwest en Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling bij Havensteder. Wijkbeheerder Romario Spoor, helemaal links, ging op de foto met nieuwe bewoners, van links naar rechts, Theo van Gestel, Elizabeth Koenraads en Ashley van der Kolk (‘Princess’).


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.