Foto: Annette Breevaart

Rotterdam-Kralingen –  Op dinsdag 24 mei a.s. speelt de organist-titulair van de Sint Lambertuskerk in Kralingen, Eric Koevoets, een intrigerend drieluik van muziek van Bach, Robin en Franck. Hiermee opent hij de Internationale Muziekzomer Lambertus. Het concert  begint om 20:00 uur. Om 19:15 uur geeft Koevoets een toelichting op het programma. De toegang is gratis met een collecte na afloop (richtbedrag € 10,– p.p.)

200ste geboortedag van César Franck
Omdat César Franck, de beroemde componist en organist uit Parijs, 200 jaar geleden geboren is, speelt Eric Koevoets diens geliefde drieluik voor orgel, de Trois Pièces. Als spiegel hiervan laat hij voorafgaand twee andere drieluiken horen. Hij opent met drie werken van Johann Sebastian Bach. Vervolgens speelt hij het hedendaagse werk Trois Solos van ook een Fransman, Jean-Baptiste Robin (geb. 1976).  ‘3×3’ is het dus eigenlijk, waarbij het Maarschalkerweerdorgel op zeer verschillende wijzen, soms ook heel onverwacht, tot klinken komt.

Waar en wanneer?
Het concert op dinsdag 24 mei begint om 20:00 uur in de H.-Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De deuren openen een half uur voor aanvangstijd. Voorafgaand is om 19:15 uur een toelichting in het tegenover gelegen parochiehuis (nr. 5). Vooraf kunt u zich aanmelden via de website.

De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg Tuinen & Arboretum ’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk of ter hoogte van de Buizenwerf, beide 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com en rotterdamorgelstad.nl.

(ingezonden mededeling Venster op muziek in de Lambertus)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.