Wijkmanager Joeri Viergever bericht regelmatig over het zgn. Overlastspreekuur, digitaal. De opkomst is dusdanig dat volgens een betrokken bewoner het bericht in druk zou moeten verschijnen. Bij dezen.

Beste bewoners en belanghebbenden,

Graag brengen wij u weer op de hoogte van de voortgang van de aanpak:

  • Het spreekuur gaat verhuizen. Vanaf woensdag (11 mei) as. bent u tussen 15.00 en 17.00 uur van harte welkom bij Pro Rege aan de Oudedijk 113. U kunt zich hiervoor aanmelden via dit emailadres, tot uiterlijk 12.00 uur op de dag van het spreekuur. De volgende spreekuren vinden plaats op 25 mei, 8 juni, 22 juni en 6 juli. De ruimte aan de Aegidiusstraat 95c komt hiermee te vervallen. Woonstad Rotterdam had deze ruimte tijdelijk aan de gemeente en STOK beschikbaar gesteld in afwachting van funderingsherstel in de wijk.
  • Zoals in de vorige update aangekondigd, gaat de gemeente de communicatie richting overlastgevende studentenhuizen in het stoplichtmodel Alle 198 studentenhuizen die op dit moment in dit model zijn opgenomen, ontvangen de komende weken een persoonlijke brief. Hierin wordt onder andere aangegeven op welke kleur het betreffende pand staat en welke constateringen van de politie hieraan ten grondslag liggen. Bijgevoegd informatieblad wordt meegestuurd met deze brieven.
  • Gemeente en STOK krijgen veel vragen over de regelgeving rond kamerverhuur en de opkoopbescherming. Wat mag wel en wat mag niet? Voor de buurten Kralingen-West en Kralingen-Oost gelden de zwaarste regels, maar voor Struisenburg en de Esch wijkt dit af. Hierom hebben we de informatie bij de veelgestelde vragen op de website Ook het bijgevoegde informatieblad is hierin verwerkt.
  • Naast alle inzet op het gebied van handhaving en regelgeving, is het uiteraard vooral ook belangrijk om overlast te voorkomen. Verschillende betrokken partijen gaan deze maand in een werkgroep met deze preventie aan de slag. Heeft u tips, of een goed voorbeeld van een leuke samenwerking tussen studenten en hun buren? Laat het ons weten! Als u hierover mee wilt denken, bent u ook van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

Joeri Viergever
Wijkmanager Kralingen
Gemeente Rotterdam
Aanmelden kan bij: j.viergever@rotterdam.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.