De vader van Rachel Hazes, Jan van Galen, is afgelopen zondag op 77-jarige leeftijd onverwachts overleden. Ondanks de bekende familie was Van Galen in Rotterdam om een andere reden bekend: “Slagerij Van Galen was echt een begrip in Kralingen.”

Rachel Hazes maakte zondagmiddag het nieuws bekend via Instagram: “Gek hè pap, bijna iedere dag spreken wij elkaar, hebben wij vaak de grootste lol en plots krijg ik een dag later ineens een telefoontje dat het heel slecht met je gaat. Binnen enkele uren ben je toch heel onverwachts overleden.”

Doordat zijn dochter met André Hazes trouwde, kwam Van Galen veel in de publiciteit. Toch zullen veel Rotterdammers hem vooral herinneren als de slager in Kralingen op de Oude Dijk.

De neef van Rachel Hazes, Andy Han, vertelt hoe zijn oom aan de Rotterdamse slagerij kwam: “Ik was als kind heel veel bij de slagerij van mijn opa. Toen mijn opa overleed heeft oom Jan deze slagerij voortgezet. Het was echt een begrip in Kralingen, ik kan me herinneren dat hij toen leverde aan veel grote Rotterdamse horecagelegenheden.”

‘Met iedereen grote vrienden’
Andy heeft goede herinneringen aan zijn oom: “Dat was altijd mijn favoriete oom, ik heb echt enorm veel met hem gelachen en ook met zijn vrouw Friedel, die al in 2009 overleed. Hij was echt een feestganger, hield van het leven en was ook met iedereen grote vrienden.”

Ondanks zijn ‘geweldige jeugd’ heeft Andy geen contact meer gehad met zijn oom in de laatste jaren: “Als kind zijn wij altijd heel intensief met elkaar omgegaan. Het zijn vooral dierbare herinneringen. Ik mocht vroeger dan ook mee naar de camping in Hoek van Holland. De welbekende camping. Uiteindelijk zijn we in onze familie in het volwassen leven allemaal onze eigen richting opgegaan.”

“Mijn moeder, de zus van Jan, had wel nog echt intensief contact met hem. Zij is helaas op 29 augustus 2023 overleden, maar tot die tijd woonden ze zowat naast elkaar in Ommoord.”

Dochter Rachel Hazes zelf heeft ook lange tijd geen contact gehad met haar vader, maar deze band was de afgelopen periode weer goed: “Ik ben dankbaar voor onze mooie, oprechte gesprekken en ook jou ben ik veel beter gaan begrijpen. Pap, ik wist niet dat ik nog zoveel tranen had. Ondanks onze meningsverschillen en alles wat we samen hebben meegemaakt, ga ik jou vreselijk missen. Geef lieve mama, André en al mijn andere dierbaren boven een hele dikke kus van mij.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rachel Hazes (@rachelhazes)

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.