Eurekaweek en EK maken volgende week einde aan zomerse rust in de stad

Nieuwe studie, nieuwe campus, nieuwe studiegenoten, nieuwe leefomgeving, nieuwe stad… er komt veel op eerstejaarsstudenten af. Om de hoeveelheid aan indrukken goed te begeleiden vindt van 19 tot en met 22 augustus de bekende Eurekaweek van de Erasmus Universiteit plaats. Dé introductieweek waarin eerstejaarsstudenten kennismaken met de universiteit, met Rotterdam en met elkaar. Dit jaar is er plaats voor een recordaantal van 4.250 studenten, daarom is de Openingsceremonie weer in Ahoy. Nieuw is een festival in Rotterdam-West en een gezamenlijke lunch op het plein van de Markthal.

Het thema dit jaar is ‘Start your adventEUR’, waarmee de nadruk wordt gelegd op het nieuwe avontuur voor onze grote diversiteit aan nieuwe studenten. Zoals altijd is de gehele organisatie in handen van het Eurekaweekbestuur, bestaande uit studenten die het evenement maandenlang zorgvuldig hebben voorbereid. De Eurekaweek is niet verplicht, maar de Erasmus Universiteit beveelt het nieuwe studenten wel van harte aan. Dit jaar is er plaats voor 4.250 deelnemers.

Programma Eurekaweek

Op maandagochtend 19 augustus is de Openingsceremonie in Ahoy Rotterdam waar Rutger Engels, rector magnificus van het College van Bestuur EUR, de Eurekaweek officieel opent. Daarna verkennen de nieuwe studenten, in kleine groepjes en met begeleiding van gidsen, vier dagen lang de stad en het studentenleven. Dit jaar telt de Eurekaweek 600 student-gidsen. Centraal staan de universiteit, de studie- en studiegenoten, de studenten- en faculteitsverenigingen, de sportverenigingen en natuurlijk de stad Rotterdam.

Ook ontspanning is een belangrijk onderdeel van de Eurekaweek. Naast de opening kent het programma weer vaste onderdelen zoals de Sport & Play, de Cantus, en de Night of the Songs. Nieuw dit jaar is de Eat & Greet op het plein van de Markthal, met uitzicht op Rotterdamse iconen. Verder zijn er nieuwe locaties aan het programma toegevoegd, zoals een festival in Rotterdam-West, omdat uit onderzoek blijkt dat studenten de stad graag nog beter willen leren kennen. Natuurlijk wordt er ook gefeest en zijn er, voor wie hier niet van houdt, rustige alternatieven zoals filmavonden in Pathé Schouwburgplein. Verder is er dit jaar aandacht voor studenten welzijn. Ga voor meer informatie naar de website: www.eur.nl/eureka

Longines FEI Europese Kampioenschappen, Dressuur & Para Dressuur Rotterdam 2019

De Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para Dressuur vinden plaats in Rotterdam van 19 t/m 25 augustus 2019. Dit hippische topsportevenement vindt plaats in het Kralingse Bos en aan de Kralingse Plas. Met steun van vele partners en sponsors en tal van maatschappelijke side-events worden deze EK’s een evenement van wereldniveau, toegankelijk voor iedereen. Een plek waar mensen, bedrijven en organisaties elkaar ontmoeten en samen van de paardensport genieten. Het EK 2019 wordt een sportieve beleving voor een nieuwe generatie fans, sponsors, toeschouwers van de hippische sport; Connected by Horsepower.

Informatie over de sport en alle side events voor, tijdens en na het evenement is te vinden op www.rotterdam2019.com . Daar kunnen online kaarten besteld worden. De Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para Dressuur zijn ook te volgen via Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en YouTube. De officiële evenementen hashtags zijn #FEIEuros2019 en #ECRotterdam2019. Longines is title partner en discipline sponsor voor het springen. Rabobank Rotterdam is discipline sponsor voor de dressuur

Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para Dressuur Rotterdam 2019 – Kralingseweg 120,  3062 CG Rotterdam.

(ingezonden mededeling persafdeling Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-dressuur – Rotterdam 2019)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.