Deze zomer opent Theaterfestival de Parade voor de 23ste keer de poorten voor theater, dans- en muziekliefhebbers in de vier grote steden van Nederland. Het reizende festival biedt duurzaam voedsel, aangenaam verpozen, muziek en een podiumprogramma met niet minder dan 89 artiesten en groepen, uiteenlopend van bekende coryfeeën tot spannende nieuwkomers. Foto Erik van t hof

Wederom zet de Parade een stap in duurzame richting door het eerste festival te zijn dat, in samenwerking met Jointhepipe.org, milieuvriendelijk gekoeld kraanwater met en zonder koolzuur aanbiedt in plaats van bronwater en bovendien bezoekers de mogelijkheid biedt te doneren voor drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Donderdag 20 juni begint de Parade haar tournee in Rotterdam. Vervolgens reist het festival via Den Haag door naar Utrecht en eindigt 25 augustus in Amsterdam.

Parade-Coco-Duivenoordeklein
Foto Coco Duivenoorde

Artiesten 2013
Parade coryfee Freek de Jonge is terug van weg geweest, ondersteund door zijn eigen band brengt hij een greep uit zijn album Zonde. Daarnaast speelt hij met de Konrad Koselleck Big Band fragmenten uit zijn 45-jarig repertoire in de voorstelling Tequila!. Het Volksoperahuis brengt in samenwerking met Jörgen Raymann Geen Liefde Zonder Vrijheid, 150 jaar na de afschaffing van de slavernij nemen zij het publiek in een theaterconcert mee naar het Curaçao van die tijd.

Theo Nijland schreef en regisseert zelf speciaal voor de Parade het stuk Debby’s Droom over een kassameisje op de Parade met de droom om op een dag zelf op de planken te staan. Nik van den Berg is terug met opnieuw een muziekvoorstelling inclusief nieuw repertoire en live band, God Have Mercy On My Funk.

Vorig jaar opende Dominee Gremdaat de Parade in Rotterdam, dit jaar reist de dominee voor het eerst mee, met zijn voorstelling Dominee Gremdaat brengt Vreugde! Torre Florim en Roos Rebergen brengen onder begeleiding van bandleden van De Staat en Roosbeef De Tweede Speeldoos, liedjes waarvan de teksten zijn ontstaan door gesprekken met een acteursgroep van verstandelijk beperkte mensen.

Er staan bijzondere dansvoorstellingen van de spannendste en belangrijkste Nederlandse dansgezelschappen op de planken van de Parade deze zomer en theatergroep Dood Paard speelt voor het eerst op de Parade, het internationaal vermaarde collectief brengt de voorstelling Collega&Collega op vakantie.

ParadeUtrecht2012_CocoDuivenoordeklein
Foto Coco Duivenoorde

Duurzame producten en kraanwater
Naast theatertenten reizen er met de Parade ook keukens en bars mee. De Parade hecht veel waarde aan de herkomst van de producten die in de restaurants verwerkt worden. Alle keukens werken met duurzaam vlees, vis en gevogelte. Alle vis voldoet aan de norm van Vis&Seizoen. De Parade is vooruitstrevend in de eisen die zij stelt. Het festival is vol trots geheel bio-industrie vrij. De Parade verkoopt in samenwerking met Join the Pipe als eerste festival dit jaar bij de bar gekoeld kraanwater met en zonder koolzuur in plaats van bronwater. Een primeur. Door kraanwater te drinken wordt de enorme hoeveelheid plastic afval en CO2-uitstoot veroorzaakt door de productie en transport van flessen bronwater voorkomen, bovendien is de kwaliteit van ons kraanwater erg hoog. Er is ook gratis water af te halen bij een van de Join the Pipe tappunten op het terrein.

Parade 2013
Rotterdam 20 t/m 30 juni – Museumpark
www.deparade.nl

Parade-Poster-2013klein1


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.