Van de week geluncht met Dirk Meijndert bij Muller & Co in Berkel en Rodenrijs. Dirk woont in Bergschenhoek en heeft 40 jaar bij de politie in Rotterdam gewerkt. Eerst 3 jaar op bureau Boezemsingel en daarna als wijkagent in Kralingen-West. Hij kwam in de plaats van agent Terpstra die met pensioen ging. Wil van Son was vanaf het begin zijn maatje. Zij stonden bekend Als Dirk en Wil in heel Kralingen-West. Zij hebben in de loop van de jaren heel veel contacten in de wijk gemaakt en konden, zonder dat er wat bijzonders gebeurd was, zomaar op bezoek bij speeltuinen, buurtverenigingen, scholen, gebedsruimtes en winkeliersverenigingen. Zij  kwamen ook bij de buurtverenigingen in Kralingen-West en Lusthof en nog veel meer.

Met het deelgemeentebestuur en leden waren goede contacten en een keer per jaar was er met alle werkzame instellingen het netwerk lokale zorg. Op een dag werden alle zaken die moesten gebeuren besproken en waar mogelijk opgelost.

Ook Gerard Schuiling, voorzitter van de Deelgemeente Kralingen-Crooswijk was heel de dag aanwezig in de buurtwinkel Lusthof voor de wettelijke zaken. Dirk vond het jammer dat de deelgemeente ophield. Hij heeft goed met Gerard gewerkt maar ook met zijn vrouw Marleen die in de Arentschool werkte en gezorgd heeft dat de politie 1 x per maand op bezoek kwam om te vertellen over hun werk. De kinderen konden ook vragen aan hen stellen.

Dirk en Wil deden dat op alle scholen in Kralingen-West. Van wat Dirk is bijgebleven in de 40 jaar politie, noemde hij als eerste dat een kind verdronk in de Slotvijver die erg diep is. Hij noemde ook de contacten met de jongeren uit de buurt van de Goudse Rijweg. Dat was niet altijd makkelijk. Dirk en Wil bleven met hen contact houden. Er is heel veel gebeurd in die 40 jaar en met Wil legde hij ook veel contacten met o.a.. opbouwwerkers en vrijwilligers en gewoon met de buurtbewoners, zoals die van Vrouwtje Theelepel. Daar was Dirk op dinsdag 29 maart nog op bezoek in Hoppesteyn waar ze een ruimte hebben voor de buurtbewoners. De foto waar Dirk en ik op staan heb ik op Facebook gezet. Ik heb hier veel reacties op gekregen van mensen die met hem in de wijk hebben gewerkt. Veel van hen zijn ook met pensioen.

Petra Meijer werkt met vrouwen in Rotterdam Zuid. Zij schreef, leuk om jullie te zien. Maar ook een berichtje van Hans Vos, oud-wijkagent uit Delfshaven, die vroeger op de Gerdesiaweg woonde en nu verhuisd is naar Frankrijk, Wil Plomp van de speeltuin op de Oudedijk, Jan de Kreek van de watersport, Stien Weijgertse uit Crooswijk, Truus de Nijs uit Feijenoord, Aad Mostert van Garage Alert in de Koepelstraat, Asli Polak van Vredenoord, Hennie ten Hoven, Lucas de Boer en nog veel meer. Allemaal mensen waar Dirk en Wil contact mee hadden.

Een heel verhaal over vroeger maar deze tijd is ook mooi zoals bij Muller waar wij bediend werden door Noelle, 15 jaar, die een snuffelstage doet om te kijken wat voor vervolgschool ze moet kiezen om haar opleiding te gaan doen.  Ze heeft een heel leven voor zich.

Wij zeiden natuurlijk dat zij het heel goed deed. Dat was belangrijk voor haar cijfer. Dirk en ik hebben genoten en doen het zeker nog eens over en dan met Wil van Son erbij,

Greet Wijs


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.