Mijn moeder kwam  uit een katholiek gezin en mijn vader uit Brabant als zoon van een landarbeider die met zijn gezin in Rotterdam kwam wonen. Mijn vader ging in de haven werken als klinker en zoals veel van zijn collega’s stemde hij op de Communistische Partij Nederland (CPN) lijst 2.  Voor mij was het als kind niet zo moeilijk om later PvdA te stemmen, tussen deze partijen in. Veel heb ik later gedaan, van vrijwilligerswerk tot deelgemeenteraadslid. Zeker in de 25 jaar raadswerk heb ik veel  geleerd. Van veel wat er in onze maatschappij gebeurt en waar wij als raadsleden aan  mee konden werken. Ik leerde zeker ook over de diverse bevoegdheden, wie doet wat is en verantwoordelijk.

Zoals het beheer over het vele water in ons land. Wat veilig  zijn wij toch in Nederland met al dat water om ons heen dat ook van goede kwaliteit moet zijn, want wij moeten het ook drinken. Gelukkig hebben wij waterschappen die met steden en dorpen in overleg gaan om alles zo goed mogelijk in orde te houden. Er is al heel veel gebeurd, zeker als je ziet hoe het in sommige landen van de wereld gesteld is met al die overstromingen.  Wij gaan stemmen op 20 maart 2019 voor het waterschap en de Provinciale Staten.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Een groot gezelschap plaatselijke PvdA-ers, gefotografeerd in de aanloop naar de (deelraads?)verkiezingen, in 1981. Te herkennen zijn: Hans Stenfert Kroese, Jan Jaap Kolkman, Piet Barendregt, Cocky Schouten en links vooraan, Greet Wijs. Helaas is het jaartal onbekend (red. De Ster).

Dat laatste is vooral belangrijk omdat zij de leden van de Eerste kamer in Den Haag kiezen. Elke stem telt! Ik maak mij wel zorgen over de schreeuwers in Den Haag die overal tegen zijn en die roepen ‘niet te veel  migranten’ en geen gezamenlijk Europa willen. Het land is, zeggen zij, vol maar de werkelijkheid is dat van de inwoners van Nederland maar 12% ouders hebben die geboren zijn in het buitenland, met een niet-westerse achtergrond en 5% moslim is. Wat belangrijk is, is vrij zijn. Ik heb de oorlog meegemaakt en weet wat het is om niet vrij te zijn. Ik ga zeker stemmen.

Greet wijs


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.