Zaterdag 11 september vierde het Arboris Duo  –  Maren Bosma, viool & Niek KleinJan, slagwerk  –  met contrabassist William McClain Cravy de 100ste verjaardag van Astor Piazzolla, de grootste Argentijnse componist aller tijden, de koning van de tango, in zalencentrum Pro Rege aan de Oudedijk in Kralingen. Kunt u zich ‘de traan’ van Maxima nog herinneren? Juist: Adiós Nonino van Astor Piazzolla.

Het Arboris Duo werkt samen met contrabassist William McClain Cravy en in deze unieke combinatie van instrumenten gaan zij op pad in de Randstad om muziek van Piazzolla weer terug te brengen van de concertzaal naar het volk. En dat gebeurt niet zomaar met normale ‘klassieke’  concerten, niet voor het publiek, maar samen met het publiek. In een serie interactieve concerten wordt de luisteraar meegenomen naar de wereld van tango, milonga, jazz en klassieke muziek. Ieder concert is tegelijkertijd een pubquiz met allerlei vragen over Piazzolla en alles wat met hem en zijn muziek te maken heeft. Zowel de nieuwkomer als de doorgewinterde concertganger krijgt hiermee een origineel muzikaal programma voorgeschoteld en wordt tegelijkertijd uitgenodigd om te leren over de achtergrond van een compositie, om eens op een andere manier naar een bekend deuntje te luisteren en om iets nieuws te ontdekken. Dit doen zij o.a. op niet-alledaagse concertplekken, zoals terrassen van café’s, restaurants en bierbrouwerijen. Zie www.arborisduo.com en hwww.facebook.com/will.cravy

Foto’s in hoge resolutie hier

 

De tango is het resultaat van een combinatie van Afrikaanse Candombe, Spaans-Cubaanse Habanera en Argentijnse Milonga. Ten gehore werden gebracht, onder meer: Por una cabeza van Carlos Gardel, ook te horen in de film ‘Scent of a woman’, Adiós nonino van Piazzolla (‘traan van Maxima’), uit de ‘Histoire du Tango’ van Piazzolla ‘Café 1930’. Uit De vier jaargetijden van Vivaldi, het deel Winter. De marimba van Niek Kleinjan verklankte, heel ritmisch, de vallende sneeuwvlokken. Geen tango, maar heel verrassend! Een mooi en toegankelijk concert.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.