Foto: Huisartsen protest 2017

Het is gedaan met de gezondheidszorg in het voormalig pand van het Havenziekenhuis in Rotterdam. Het gebouw verloor in 2017 de functie van ziekenhuis. Eind dit jaar gaan ook de poliklinieken die nog in het gebouw zitten dicht, meldt een woordvoerder.

Het pand aan het Haringvliet voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd, vindt de huidige eigenaar. De patiënten worden, omdat in de buurt geen alternatief pand is gevonden, doorgestuurd naar de ziekenhuizen die er nu nog een kliniek hebben. Het gaat om Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis.

Het pand is verkocht aan een vastgoedontwikkelaar. Die gaat het gebouw slopen en op de locatie nieuwbouw ontwikkelen.

“We begrijpen dat veel Rotterdammers het betreuren dat er na zoveel jaar een eind komt aan de Havenpolikliniek, het voormalige Havenziekenhuis,” besluit de woordvoerder.

UPDATE:

GroenLinks in de Rotterdamse gemeenteraad wil een spoeddebat over de sluiting van het voormalige Havenziekenhuis. De partij maakt zich zorgen over de gevolgen voor Rotterdammers nu het gebouw aan het Haringvliet tegen de vlakte gaat, zonder dat er wat voor terugkomt.

Het Havenziekenhuis fuseerde in 2017 met het Erasmus MC en was toen al snel geen volwaardig ziekenhuis meer. Wel kwamen er nog poliklinieken in, die worden gerund door vier ziekenhuizen in Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Ook specialiseerde de zorginstelling zich in zorg voor ouderen.GroenLinks juicht het toe dat de ziekenhuizen samenwerkten in het oude Havenziekenhuis.

Het zou jammer zijn als dat weer zou verdwijnen, vindt raadslid Jeroen Postma.

“De vier ziekenhuizen hebben nog geen vervangende locatie gevonden. We moeten voorkomen dat patiënten, zeker oudere Rotterdammers, tussen wal en schip vallen. We moeten in Rotterdam ruimte maken voor goede zorg waarin samenwerking, en niet concurrentie, het uitgangspunt is.”

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.