Wij hoorden van kennissen dat MagnEETcafé op de Oudedijk een heel leuke, nieuwe kaart heeft. Veel kleine, lekkere hapjes, een soort tapas, maar dan niet alleen uit Spanje, maar uit alle culinaire hoeken van de wereld.

Als het een lekkere zomerse dag is kan je bij MagnEETcafé heerlijk op het ruime terras zitten. Die tijd gaat zeker weer komen, maar nu nog even niet, dus wij zoeken binnen een tafeltje in dit gezellige en gemoedelijke restaurant.

Als wij een kaart van een restaurant aan het bestuderen zijn zoeken we eigenlijk altijd naar iets nieuws om niet weer die platgetreden culinaire wegen te bewandelen. Daarom kiezen wij als voorgerecht ‘Proeverij de MagnEET’, volgens de kaart: ‘een parade van voorgerechten, samengesteld door onze chef’, voor 12,50. Wij bestellen maar één voorgerecht/parade en dat is maar goed ook, want het is een forse parade waar wij beiden voldoende aan hebben anders zou er geen trek overblijven voor de rest.

MagnEETcafe diner

Wij zitten gezellig te smikkelen en te smullen en bestellen hierna nog o.a. Geitenkaas met honing op een frisse salade met o.a. paprika en tomaat voor 4,-, Carpaccio van runderhaas met Parmezaanse kaas, kappertjes, pijnboompitten en een lekkere dressing voor 5,50, Gerookte zalm met zoetzure chutney en kruidencrostini voor 5,- en tot slot Thaise kipsalade met gemarineerde kipstukjes voor 4,-. Zodoende werd het een redelijk geprijsd, smakelijk en avondvullend programma, waarvoor wij zeker nog eens zullen terugkomen.

MagnEETcafe

Jeffrey schenkt voor zijn gasten nog een glaasje wit in

MagnEETcafé
Oudedijk 4
Rotterdam-Kralingen
Tel. 010-4140377
www.magneetcafe.nl