Beeldend kunstenaar Jan Wagner kijkt terug op zijn leven in Rotterdam

De bekende Rotterdamse schilder Jan Wagner beschrijft in Puin en vriendschap de mensen die hem tijdens zijn leven hebben gevormd, geraakt en geïnspireerd. In elk hoofdstuk komt een andere verwant, vriend of collega uit het Rotterdamse kunstenaarscircuit aan bod. Gezamenlijk bieden deze verhalen een inkijkje in Wagners persoonlijke en artistieke ontwikkeling.

Een andere verhaallijn in Puin en vriendschap is de pijnlijke familiegeschiedenis van Wagner als kind van ‘foute Nederlanders’ tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Pas in 2014, vele jaren na de dood van zijn ouders, vindt hij de moed om hun motieven en politieke keuzes te onderzoeken. Maar ook krijgt de lezer een beeld van hoe het is om op te groeien tussen het puin van het in de oorlog grotendeels verwoeste Rotterdam.

Jan Wagner is in 1940 in Den Haag geboren en woont sinds 1950 in Rotterdam. Na zijn opleiding aan de plaatselijke Academie van Beeldende Kunsten wordt hij in 1964 tekenleraar. Later studeert hij kunstgeschiedenis en archeologie in Amsterdam en van 1980 tot 1999 doceert hij kunstgeschiedenis aan de ontwerpopleiding Nimeto in Utrecht. Sinds 1980 manifesteert hij zich ook als beeldend kunstenaar en exposeert hij geregeld in binnen- en buitenland.

‘Dit boek van Jan Wagner bouwt een netwerk van draden tussen familieleden, collega’s en vrienden: draden van liefde en vriendschap. Al die draden vormen samen de stad van zijn hart: Rotterdam.’

(Uit het voorwoord van Arie van der Krogt, schrijver en zanger van Rotterdamse liedjes)

Puin en vriendschap –  Jan Wagner
Genaaid gebrocheerd met flappen / 84 pagina’s
Aanbiedingsprijs € 15,- tot 1 december 2018. Na 1 december € 19,-
ISBN 978-94-90951-46-7

Verschijningsdatum: 11 november 2018

In Kralingen-Crooswijk is het boek verkrijgbaar bij Oosterboekhandel J.Amesz,  Voorschoterlaan 145-A en Lectuurwinkel Veenstra, Lusthofstraat 43.

(ingezonden mededeling 2010 Uitgevers)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.