Ooit heeft iemand regels in het leven geroepen. Ik vermoed dat het allemaal lang geleden is. Nog niet zo heel lang geleden was het nog zo dat je niet vroeg: waarom dit en waarom dat? Er werd bijna VOOR jou gedacht. De  tijd dat je geen vragen stelde aan de oudere generatie zoals je ouders heeft gemaakt dat wij nu met enorm veel vragen zitten. Maar goed, er zijn ergere dingen in de wereld natuurlijk. Maar toch wil ik even stilstaan bij het fenomeen dat er ooit regels zijn ontstaan. En weet je wat ik heb gemerkt? Dat veel van ons het wel prima vinden zo. Te lui om mee te denken. En soms geen zin hebben om je aan te passen. Welnu, veel regels zijn ooit bepaald als richtlijn. Maar dat wil niet zeggen dat je die klakkeloos moet overnemen. Soms kan het maar soms ook niet. Je moet in de eerste plaats goed weten WAT JIJ wilt en daarna uitvinden of de andere partij zich daarin kan vinden. Dan zijn we op de goede weg.

Een van de regels is dat je een keer gaat samenwonen. Maar wanneer en met wie dat weet niemand van tevoren. Daarom is het zo mooi om te zien dat je op ontdekkingsreis gaat. De datingmarkt op gaat. Dan heb ik het over de fase waarbij je elkaar reeds ontmoet hebt en toe bent aan de next step. Wat is de next step? Trouwen? Samenwonen? Huis kopen? Latrelatie? (dat je pendelt tussen je eigen huis en het huis van de ander) In ieder geval koos mijn zoon voor het samenwonen. Wat ik weet is dat hij dolgelukkig is met zijn meisje.  En dat deze stap voor hen super voelt. Daar gaat het nu om. Dolgelukkig zijn. En welke stappen je ook zet, wat je ook doet, mensen zullen altijd een oordeel hebben of een mening. Ik vind het zo fijn dat mijn kinderen zo zelfstandig zijn en heel goed weten wat ze willen en daar ook naar handelen. Weet je hoe heerlijk het is, als jij je gevoel kan volgen op de goede weg?

Ik ben blij dat ik mijn kids niet heb opgezadeld met alleen negatieve verhalen over het datingleven. Ze kennen weliswaar een aantal niet-succes-verhalen die ik opdoe op de datingsite. Maar heb het nooit met die lading verteld dat ze zelf een hekel zijn gaan krijgen aan daten. O nee, daar zou ik mijn kids never mee opzadelen. Dan zou ik ze beperken. Nu zijn ze vrij van vooroordelen en kunnen ze hun eigen keuzes maken, met vallen en opstaan. Nu maar genieten van het samenwonen met Amber, mijn lieve schoondochter. Love you all!

Lita Gunther


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.