Gelukkig weer gewoon weer. Ik zit en zat toch al nooit in de zon en nu begrijp ik waarom niet. Want met die warmte kan je niets doen en stil zitten is niets voor mij. Je hebt dan wel tijd om teug te denken, zeker als er dit jaar veel vrienden zijn overleden. Mijn generatie Jan v.d. Bas en twee mannen, Dick v.d. Maarel en Klaas Terpstra, waar ik veel mee samengewerkt heb en die in mijn leven een grote rol hebben gespeeld tijdens de opbouw van Kralingen-West.

Dick in het welzijnsgedeelte, zeker met jongeren en onze wijkagent Klaas Terpstra in ons algeheel belang, waar veiligheid voor iedereen van groot belang was. Mijn eerst ontmoeting  was in de Wijkraad Kralingen over  vandalisme in Kralingen dat jaarlijks veel geld kostte.  De clubs waren uitgenodigd en ook de politie.

De band met Vredenoord en Klaas Terpstra en zijn collega Wil van Son is daarna heel hecht geweest. Zij gingen samen op vrijdagavond, als er in Clubhuis Vredenoord disco was, veel op bezoek en met Koninginnedag liepen Klaas en ik voorop bij de versierde fietsen, autopeds etc. optocht. Klaas hield dan het verkeer tegen op de Goudse Rijweg.

Wijkagent Klaas Terpstra bij oude Clubhuis Vredenoord aan de Blaardorpstraat, eind jaren ’70.

Klaas Terpstra en Willem van Hanegem op ski’s, 1982.

Bij de opening van ons nieuwe Clubhuis Vredenoord in 1982 op het Vredenoordplein door Klaas Terpstra en Willem van Hanegem, was er tussen die twee een wedstrijd op houten ski’s, welke werd gewonnen door Klaas. De reden dat ik Willem had uitgenodigd was omdat hij gezegd had ‘ik heb de conditie van een wijkagent’. Dat was ook te merken bij de wedstrijd.

Klaas en ik zijn ook naar de gevangenis in Scheveningen geweest, waar een van de jongeren uit onze buurt zat, om met het personeel daar over hem te praten voor een dag vrij.

Na Klaas zijn pensionering zijn we een paar keer paar jaar o.a. met Wil van Son en diens nieuwe collega Dirk Meijndert pannenkoeken wezen eten in het Kralingse Bos bij de Nachtegaal en hebben veel bijgepraat.

Klaas heeft veel voor Kralingen gedaan en was zeer aanspreekbaar. Mannen zoals hij zijn in onze maatschappij belangrijk geweest en daaraan mogen wij wel eens denken, omdat veel van wat goed gaat aan deze mensen te danken is.

Er is zelfs een flat naar hem vernoemd op de Vredenoordkade. Maar deze tijd stelt nieuwe eisen en weer zijn er goede mensen die de handschoen oppakken. Ik hoop dat ze de waardering krijgen die ze verdienen en dat ze het niet alleen hoeven te doen.

Greet


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.