Zeegers: ”Ook met een kleine beurs moet je hiervan kunnen profiteren”.

Uit nieuwe cijfers van het CBS, blijkt vandaag dat Rotterdam koploper is in het vermogen van zonnepanelen van de vier grootste steden. Daarmee is Rotterdam de hoofdstad gepasseerd. Rotterdam bleek vorige week al een van de snelste groeiers. De nieuwste cijfers geven Rotterdam een voorsprong op de rest van de G4 in het aantal megawatts dat kan worden opgewekt.

Wethouder Zeegers is blij met deze koppositie. “Of het nu gaat om een bedrijventerrein, een parkeerplaats of woonhuizen, het is goed dat Rotterdam het beschikbare oppervlak gebruikt om zonnestroom op te wekken. Ik wil ook dat die groene stroom voor iedereen bereikbaar is, niet alleen voor mensen met een eigen huis en een dikke portemonnee.”

Collectieve daken
Rotterdam kent collectieve zonnedaken op publieke gebouwen, waar al ook bewoners die huren en niet veel kunnen investeren kunnen meeprofiteren van zonnestroom. Vanaf 25 euro kunnen ze dan op een paneeldeel inschrijven en zo toch meedelen in de opbrengst. Aanstaande vrijdag opent wethouder Zeegers een zonnedak van de energiecoöperatie Zon op Zuid. Daar is op het Olympia College een collectief zonnedak ingericht. Rotterdam kent zeven energiecoöperaties die al ruim 16 collectieve zonnedaken hebben ingericht waar al honderden Rotterdammers een aandeel in hebben genomen.

Kansen benutten
Zeegers: “We zien dat er nog kansen blijven liggen. Verenigingen van Eigenaars of sportverenigingen doen vaak niets met hun dak. Terwijl bijvoorbeeld sportverenigingen juist hun club kunnen helpen door panelen aan te brengen.” Voor veel doeleinden is een lening mogelijk uit het Rotterdamse Energietransitiefonds. Met deze lening kunnen aanvragers de investering tegen een aantrekkelijke rente beter spreiden, maar al wel starten met profiteren.

(Persbericht gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.