Op de hockeyvelden van Leonidas aan het Toepad in Rotterdam verrijst voor de tweede keer Schaatsbaan Rotterdam. Vanaf 1 december kan er geschaatst worden.

De primeur leverde vorige winter liefst 155-duizend bezoekers op. Dat waren er méér dan waar de organisatoren op gehoopt hadden.

“Met het startgeld van twee miljoen van het Stadsinitiatief, moesten we nog anderhalf miljoen aan sponsorgeld binnenhalen om deze schaatsbaan te kopen. Die investering moeten we natuurlijk terugverdienen, dus we hopen dit jaar op minstens evenveel bezoekers”, zegt Joris Post van de schaatsbaan.

Bang dat het nieuwtje er na één jaar vanaf is, is hij niet: “We gaan deze winter ook andere dingen doen. Zo komt er een groot, overdekt plein in wintersfeer met koek en zopie en andere tentjes. De veiligheid voor de schaatsers wordt nog verder verbeterd en we krijgen hier een echte KNSB-marathon.”


Video RTV Rijnmond

Eén opvallend verschil met vorige keer is nu al te zien. Er is een brug gebouwd over de 400 meter baan heen. Post: “Daardoor is het hockeyveld middenin de baan nog te gebruiken voor de sporters en kunnen wij dat benutten als middenterrein voor het publiek.” Schaatsbaan Rotterdam zal tot eind februari 2015 geopend zijn.

rijnmond_offline