Op zaterdagmiddag 18 mei start het Datsja!-project met een optreden van het Het Russisch-Oekraïense zang- en dansensemble Kalinka in Brasserie Hoppesteyn, Boezemsingel 100, aanvang 13.30 uur met Russische hapjes & drankjes. En uiteraard is er alle informatie over de datsja-workshops en cursussen, voor jong en oud, die starten in Kralingen-Crooswijk. Toegang: 4 euro; met Rotterdampas 2 euro.

 

Workshops
* poëzie & verhalen – Willy Hilverda in de Botanische tuin in Kralingen
* Tjechovtoneel – Mariëlle van de Griendt in Hoppesteyn in Crooswijk
* Zang – in de serre van Pniël in Kralingen
* Russische kookcursus – Vera Stuart in de keuken van Buurthuis de Branding in Crooswijk
* Beeldende kunst – Willem van Hest op het Binnenterrein Schut in Crooswijk en nog meer.

De Russische keuken zal in elke datsja aanwezig zijn : thee uit de samowar met de bijbehorende koekjes, borstjsj (een typisch Russische soep, die koud wordt geserveerd) en pelmeni of pirosjki (Russische pasteitjes).

Vier het Rusland-jaar mee met Kalinka en schrijf in op een datsja!

datsja2

Informatie
De resultaten van de workshops en meer Russische programmering zijn te zien tijdens het Datsja!-weekend van 6 en 7 juli in Kralingen-Crooswijk en tijdens de kunstroute Kralingen-Crooswijk op 12 en 13 oktober. Nadere berichtgeving daarover volgt. Informatie: mariellevandegriendt@gmail.com, 0624-880081.

Datsja’s
Wanneer je denkt aan Rusland zie je een enorme uitgestrektheid voor je, wouden met de prachtigste bomen en hier en daar een lichtje. Dat schijnt uit een buitenhuis. Men noemt deze buitenhuizen datsja’s en deze buitenhuizen zijn een typisch onderdeel van de cultuur in Rusland en sommige voormalige Sovjetrepublieken. Er bestaat geen mooiere plek om even tot rust te komen, buren te ontmoeten, vrienden te ontvangen, verhalen te vertellen en om naar verhalen te luisteren, van kunst te genieten of juist zelf te beoefenen, dan een datsja.

NLRF 2013
In 2013 besteden Nederland en Rusland aandacht aan de bijzondere relatie tussen de twee landen: NLRF 2013 (zie: www.nlrf2013.nl). Een breed programma versterkt de samenwerking m.b.t. economie, cultuur, sport, onderwijs en wetenschap. Rotterdam is met cultuur momenteel nog niet in het programma NLRF 2013 opgenomen. Met dit project zien wij een kans èn een uitdaging om de wijk Kralingen-Crooswijk in een Russisch licht te laten zien.

Inschrijven
Aanstaande zaterdagmiddag in Brasserie Hoppesteyn zal elke workshopbegeleider zich, na het optreden van Kalinka, op het podium presenteren zodat de deelnemers een indruk krijgen wat hen te wachten staat tijdens de workshops. Op deze middag kan men zich inschrijven voor de workshops van het Datsja!-project. U bent van harte welkom bij de start van het Datsja!-project in Brasserie Hoppesteyn aan de Boezemsingel 100, vanaf 13.30 uur!

 

datsjalogo