De een noemt het kunst, de ander vandalisme: muren of straatmeubilair vol graffiti. Het ontsiert niet alleen het straatbeeld, maar geeft in sommige gevallen ook een onveilig gevoel. Deelgemeente Kralingen-Crooswijk gaat dit daarom samen met de afdeling Diepreiniging van de gemeente Rotterdam met man en macht te lijf.

Kralingen-Crooswijk behoort tot de 5 deelgemeenten waar de meeste graffiti wordt gespoten. Voor het deelgemeentebestuur aanleiding om de afdeling Diepreiniging ook in 2013 opdracht te geven om graffiti in de deelgemeente te verwijderen. Het gaat om graffiti op openbare panden maar ook op particuliere panden.

Portefeuillehouder Jock Geselschap: “Graffiti is negatief voor de aanblik van de buitenruimte. Bewoners kunnen zelf een bijdrage leveren aan het verbeteren hiervan. De deelgemeente neemt dit soort overlast heel serieus, en neemt daarom de kosten voor het reinigen van graffiti, op zowel gemeentelijke als particuliere panden, voor haar rekening. Bij een melding bekijkt de afdeling Diepreiniging ter plekke wat de schade is en verwijdert de graffiti binnen vijf dagen.”

Graffiti02
De graffiti bij de RET nooduitgang op de hoek van de ’s Gravenweg/ Burgemeester Oudlaan
is een van de plekken die binnenkort wordt aangepakt.

Blijf het melden!
Het verwijderen van de graffiti gebeurt op basis van meldingen van bewoners en eigen waarneming door de medewerkers van de gemeente Rotterdam. Graffiti kunt u melden via telefoonnummer 14 010 of via www.rotterdam.nl/meldingen. Sinds kort kunnen meldingen ook via de buitenbeterapp doorgegeven worden.

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

Deelgemeente Kralingen Crooswijk