Geachte corporatie,

Graag vraagt de Seniorenraad Kralingen-Crooswijk uw aandacht voor het volgende:

In deze, voor iedereen maar vooral voor senioren, onzekere en moeilijke tijden van Corona maatregelen, willen wij u vragen om als corporatie extra aandacht te hebben voor uw oudere huurders. In Kralingen-Crooswijk wonen ongeveer 3.000 75-plussers.

  • Senioren zijn weinig digitaal vaardig (gebruiken veel minder Facebook, Instagram en Whatsapp). Daardoor zijn zij wellicht niet van alle buurtinitiatieven en mogelijkheden tot hulp op de hoogte.
  • Senioren wonen vaak alleen en voelen zich daardoor (vooral nu) snel eenzaam. Zij missen een klankbord en een (geruststellend) praatje.
  • Een deel van de senioren in Kralingen-Crooswijk is zelfs hoogbejaard. Zij hebben allerlei bijkomende ouderdomsgebreken zoals doofheid en slechtziendheid. Mogelijk zijn zij ook slecht ter been.
  • Senioren zonder sociaal vangnet en onvoldoende digitale kennis (zodat zij niet online kunnen bestellen bij een supermarkt) moeten er onder deze omstandigheden toch zelf op uit om een boodschap te halen. Dit is voor hen nu een spannende onderneming. (er zijn inmiddels ook wachtlijsten bij de bezorgdiensten van de supermarkten).
  • Thuiszorg laat het soms ook afweten i.v.m. ziekte van hun personeel, met als gevolg dat hulpbehoevende senioren geen kant op kunnen.

Daarom verzoeken wij u, om huurders de mogelijkheid te bieden, om een afspraak te kunnen te maken met de eigen huismeester van hun 55-plus complexen en eventueel ook met bezorgdiensten, om de zorgen van de oudere bewoners te verlichten.

De huismeesters kunnen contact opnemen met welzijnsorganisatie DOCK, zij bieden een breed scala aan hulpverlenings projecten, maatjes, boodschappenhulp enz. aan. Via de coördinatoren van de 75-plus huisbezoeken, kunnen deze mensen gebeld worden.

Ook kunt u natuurlijk in de seniorencomplexen een flyer met informatie (zie bijlage) ophangen in de entreehal en/of deze flyer in de bus te stoppen.

Wij hopen dat u in deze barre tijden extra oog voor uw oudere huurders wilt hebben. Er gebeurt al veel, maar de samenwerking kan beter!

Met gepaste afstand en vriendelijke groet,

namens de Seniorenraad Kralingen-Crooswijk

Jan van der Schans – voorzitter


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.