Bij de jaarlijkse Serve the City Hemelvaartsactie organiseren lokale kerken en vrijwilligers i.s.m. wijkorganisaties sociale en praktische projecten in hun wijk, uiteraard met inachtneming van de coronaregels. De Sterfotograaf was de vorige week aanwezig bij een drietal acties in Kralingen.

Op vrijdag 14 mei werden door Serve the city vrijwilligers Henny Koerselman en Lea Lynch kleurplaten en bloemen afgeleverd bij Verpleeghuis Pniël aan de Oudedijk. Assistentie kregen ze van Wouter van der Bas, diaken van de Protestante Kerk Rotterdam-Kralingen. De kleurplaten waren ingekleurd door de kinderen van de Holland Methodist Church Rotterdam en die van de Evangelische Broedergemeente Rotterdam. De bloemen kwamen van de Protestante Kerk Rotterdam-Kralingen. Met zoveel kleur en fleur waren ze in Pniël natuurlijk hartstikke blij.

Country roads
De bewoners van ’t Hofje van Gerrit de Koker kregen diezelfde vrijdag 14 mei een muzikaal optreden voorgeschoteld. Zanger en gitarist (onder meer) Eddy de Jong (www.eddydejong.eu) ging ooit in Kralingen naar school, het Libanon Lyceum. Hij bracht liedjes die iedereen eigenlijk kent, zoals: Take me home, country roads, … (John Denver), Op een mooie Pinksterdag (Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink) en, natuurlijk, Ben je in Rotterdam geboren, … (Willy van Hemert, tekst en Joop de Leur, muziek). De bewoners beleefden er zichtbaar plezier aan.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Sambal
Op zaterdag 15 mei werd een warme maaltijd bezorgd voor de bewoners van nachtopvangvoorziening Havenzicht. Kokkin Melany is afkomstig van de Evangelische Broedergemeente Rotterdam. Zij had bami en nasi op z’n Surinaams, bereid voor 60 à 70 personen, met kip, gemengde groente, sambal en komkommer.  Zij speelde dat klaar in haar eigen, kleine keukentje, thuis. Dwight van CVD / Havenzicht verheugde zich al op de maaltijd.

 

Voedselbank
Serve the city organiseerde ook een voedsel inzamelingsactie. Er waren folders verspreid rond de kerken met de vraag of men boodschappen wilde doen voor de mensen van de Voedselbank. De inzameling was bij de kerk van de Evangelische Broedergemeente aan de Avenue Concordia en bij de Hoflaankerk aan de Oudedijk. De ontvangen produkten werden verdeeld over de uitgiftepunten van de Voedselbank in Kralingen, de Hoflaankerk en de Pinkstergemeente ‘Kom en Zie’ aan de Boezemweg. In Kralingen werden 55 kratten voedsel ingezameld.

Op Facebook staat veel over de Hemelvaartsacties van Serve the city in Rotterdam: facebook.com/stcrotterdam

Serve the City Rotterdam is sinds 2016 een project van Stichting Samen 010. Zie: https://servethecityrotterdam.nl en www.samen010.nl

Zie ook de aankondiging op De Ster Online: desteronline.nl/serve-the-city-acties-rond-hemelvaartsdag

De acties zijn mogelijk gemaakt door bijdragen van de deelnemende kerken en Bewonersinitiatief.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.