In Rotterdam organiseren een heleboel mensen zo rond Hemelvaartsdag allerlei acties om bewoners met elkaar in contact te brengen, het thema is Serve the City.

Bij de jaarlijkse Serve the City Hemelvaartsactie organiseren lokale kerken en vrijwilligers i.s.m. wijkorganisaties sociale en praktische projecten in hun wijk. Door de corona-maatregelen organiseren we dit jaar geen evenementen en buurtfeesten maar richten ons op kleinschalige acties die aansluiten bij deze bijzondere tijd en waarmee we wijkbewoners die het moeilijk hebben een hart onder de riem kunnen steken. De gemeente Rotterdam steunt dit bewonersidee financieel.

In Kralingen-Crooswijk hebben we verschillende activiteiten:

  • Zaterdag 15 mei wordt er een warme maaltijd bezorgd voor de 70 á 80 bewoners van Havenzicht. In het weekend is er geen warme maaltijd voor de mensen die daar worden opgevangen. Andere jaren konden we naast de lekkere maaltijd ook even met elkaar in contact komen en luisteren naar de verhalen. Helaas is dat nu door de coronamaatregelen niet mogelijk. De maaltijd wordt zeer op prijs gesteld dat weten we.
  • Op 14 mei om 14.00 uur wordt er een uurtje muziek gemaakt bij de bewoners van het Hofje Gerrit de Koker. De heer Eddy de Jong treedt op in de tuin (vorig jaar was dat in de tuin van Pniël).
  • Op 14 mei brengen we om 13.30 uur kleurplaten naar verpleeghuis Pniël. Er worden zo’n 100 kleurplaten gekleurd door verschillende kinderclubs van de kerken, zodat de kamers van alle bewoners versierd kunnen worden. Tegelijkertijd zullen we zo’n 10 bloemstukjes overhandigen: voor de huiskamers worden bloemstukjes gemaakt door vrijwilligers. Een feest voor iedereen, vrijwilligers en ontvangers.
  • En tot slot zijn we bezig met een voedsel inzamelingsactie. Eerder deden we dat in een supermarkt, nu zijn er folders verspreid rond de kerken met de vraag of men boodschappen wil doen voor de mensen van de voedselbank. De inzameling is bij de kerk van de Evangelische Broedergemeente, Avenue Concordia 107 op de zondagen 2, 9 en 16 mei. En bij de Hoflaankerk, zaterdag 8 mei van 12-17 uur en maandag 10 tot en met woensdag 12 mei van 11-14 uur. We ontvangen graag lang houdbare producten, zoals potten groenten of zakken soep, maar wasmiddelen of koffie zijn ook zeer welkom (zie de flyer). De ontvangen producten zullen worden verdeeld over de uitgiftepunten van de voedselbank bij onder meer de Hoflaankerk.

Bekijk hier de flyer

Serve the City Rotterdam is sinds 2016 een project van Stichting Samen 010. Zie: servethecityrotterdam.nl en www.samen010.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.