Rosanne van Sandwijk staat aan het begin van een veelbelovende carrière, zo is de algemene verwachting. Sinfonia Rotterdam nodigde de gelauwerde Nederlandse mezzosopraan uit om Berlioz’ subtiele Les nuits d’été te vertolken.

‘Zomeravondliederen’ op gedichten van Théophile Gautier in een kleurrijke orkestratie, variërend van vreugdevol tot wanhopig. Het fluitkwartet Evening Song van Jeff Hamburg, Haydns Achtste Symfonie ‘Le Soir’ en natuurlijk Mozarts Eine kleine Nachtmusik maken het nachtprogramma compleet.

Tip!
Dit concert duurt iets meer dan een uur, wordt niet onderbroken door een pauze en is qua niveau zeer toegankelijk. De dirigent presenteert tijdens het concert ieder werk en na afloop praat u samen met de dirigent, solist(en) en musici onder genot van een drankje na over de concertbeleving, terwijl spelers uit het orkest live achtergrondmuziek spelen. Deze serie biedt zo een bijzondere en intieme kijk op het uitvoeren en beleven van concerten. Concert zonder pauze, pauzedrankje na afloop inclusief.

Dit concert is ook een onderdeel van de serie Sinfonia Rotterdam Bruist (5 concerten in Rotterdam) en Klassiek&Wijn (3 concerten in Den Haag).

Bestel hier uw kaarten www.sinfoniarotterdam.nl

sinfonia

Programma
Conrad van Alphen – dirigent
Rosanne van Sandwijk – mezzosopraan (ism IVC, winnares van de Grachtenfestivalprijs.

Mozart – Eine kleine Nachtmusik KV525
Jeff Hamburg – Evening Song
Berlioz – Les nuits d’été
Haydn – Symfonie nr.8 “Le Soir”