Op 15 november treedt performer en stadsdichter Dean Bowen op tijdens het Paulus Podium. Bezoekers van de Pauluskerk reageren op verrassende wijze en komen met eigen werk. Iedereen die zich vooraf aanmeldt kan meedoen.

Paulus Podium is een plek waar verhalen van bezoekers en andere Rotterdammers neerstrijken. Ritme, snaarspel, spoken word, schilderij of dans. Een spontane jamsessie of een weldoordacht gedicht: alles is mogelijk!
Op 15 november komt performer en stadsdichter Dean Bowen op bezoek. Hij gaat in gesprek met Dick Gebuys, over literatuur en zijn debuutbundel ‘Bokman’. Iedereen is welkom om te komen kijken en luisteren. Zelf meedoen dan ook, door voor 9 november een mail te sturen aan steffgeelen@pauluskerkrotterdam.nl.
Paulus Podium:
vrijdag 15 november
Pauluskerk
Mauritsweg 20
inloop 18.45, start 19.00, einde 20.45 uur.
Dean Bowen (1984) is dichter, performer en psychonaut. Hij houdt zich bezig met de dynamiek van de samengestelde identiteit en hoe deze zich verhoudt tot een politieke en maatschappelijke positionering. Zijn debuutbundel Bokman is lyrisch, bevlogen en woedend; een persoonlijke zoektocht die universele patronen blootlegt en vele stemmen aan het woord laat. Hij ontrafelt op magnifieke wijze zijn eigen rouw en grieven die zich op verschillende continenten afspelen. Daarbij rakelt hij vergeten geschiedenissen op en ontleedt hij de structuren die ons politiek onderdrukt houden. Hoe blijf je als individu overeind tussen al die mechanismen?

Dean Bowen publiceerde op de online platforms Samplekanon en Hard//Hoofd en in tijdschriften als nY en Tirade, Revisor en de Gids. Zijn krachtige voordracht maakt hem een graag geziene gast bij verscheidene woordkunstpodia in zowel binnen- als buitenland. Het bracht hem naar Zuid-Afrika, de VS en Slowakije. Bowen won de eerste Van Dale SPOKEN Award in de categorie poëzie en zijn debuut Bokman, werd genomineerd voor de C. Buddingh-Prijs.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.