In 5 jaar heeft Stichting JIJ honderden mensen met een eetprobleem of eetstoornis geholpen. Het aantal cliënten groeit gestaag. Stichting JIJ viert haar eerste lustrum met een uitnodiging aan professionals in de Gezondheidszorg om op 5 maart a.s. kennis te komen nemen van wat JIJ betekent voor mensen met een eetstoornis. Ook zal op deze dag de winkel van Stichting JIJ officieel worden geopend.

De vrijwilligers bij Stichting JIJ hebben zelf een eetstoornis overwonnen en helpen cliënten inzicht te krijgen in hun problematiek, geven steun, advies en een luisterend oor. Deze aanpak heeft zich keer op keer bewezen, getuige het feit dat steeds meer professionele organisaties graag een band met de Stichting leggen: Als aanvulling op reguliere therapieën en ook in de nazorg spelen deelgenoten een belangrijke rol in het herstel voor mensen met een eetprobleem.

Voor professionals zal op de Oudedijk 221b (de informatie en adviescentrum) een rondleiding gegeven worden van de 2 locaties en informatie over het werk van de stichting en aansluitend zal men vervoerd worden naar het JIJ-huis, een anonieme locatie waar deelnemers in alle rust begeleidingsgesprekken kunnen voeren, workshops volgen en met deelgenoten ontspannen of creatieve vaardigheden leren.

foto-etalage

In de Gezondheidszorg komt steeds meer oog voor de waarde van de bijdrage die ervaringsdeskundigen kunnen leveren. Deze uitnodiging is een kans voor professionals om een kijkje te nemen in een keuken die hun cliënten waardevolle steun en hulp kan leveren.

5 maart is een extra feestelijke dag voor de Stichting; de officiële opening van de winkel zal dan ook plaatsvinden. In de winkel worden producten verkocht die gemaakt zijn door vrijwilligers en leden. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor de inkoop van materialen voor de creagroep in het inloophuis. Om 17:00 uur zal het symbolisch lintje worden doorgeknipt en vieren we het met een hapje en een drankje.
Praktische informatie

Stichting JIJ: Informatie en adviescentrum, Oudedijk 221b te Rotterdam-Kralingen
Aanmelden professionals of opening winkel: info@stichting-jij.nl
Website: www.stichting-jij.nl

beeldmerk Stichting-JIJ jpg