Het afgelopen weekend werd voorlopig voor de laatste keer door de Stoepmakers Oostplein een evenement georganisserd, ‘Oostplein Swingt’.

Op zaterdag speelden daar v.l.n.r. Aike Elshout, Dave Hinde en Paul Vink. Op 16 juni 2016 startten de samenwerkende Stoepmakers Oostplein voor de eerste keer met een evenement op het Oostplein. Aan de groene kant van het Oostplein, bij de uitgang van de Metro, bouwden ze een tijdelijke kunstinstallatie die verwijst naar de oude korenmolen ‘de Noord’. Zo ontstond de Parkstoep, een plek waar je het Oostplein op een geheel nieuwe manier kunt herontdekken.

Deze zomer kon men terecht voor verhalen, rondleidingen, stoepkrijten en ontmoetingen op de stoep met een kopje koffie en brood van de Bakkerswinkel. De Stoepmakers streven er vooral naar dat de ouderen een plek in het park ‘veroveren’. Een tot de verbeelding sprekende plek om naar voorbijgangers te kijken en bekeken te worden. Stoepmakers Oostplein is een idee van & wordt gerealiseerd door: kunstenaarscollectief Observatorium en LG Architecten.

stoepmakers-op-het-oostplein

Productie door COBALT. In samenwerking met: de Bakkerswinkel, de bewoners en ondernemers van Oostplein en het Korps Mariniers (oud-mariniers). Mogelijk gemaakt door Gebiedscommissie Kralingen/Crooswijk, Gebiedscommissie Centrum, Hoogheemraadsschap Schieland en Krimpenerwaard en op initiatief van de gemeente Rotterdam/Bureau Binnenstad. Voor meer informatie: stoepmakersoostplein.nl. Facebook: /Stoepmakers.Oostplein, info@stoepmakersoostplein.nl.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]