Studentenvereniging zamelt geld en knuffels in voor de patiënten van Sophia Kinderziekenhuis. Het Rotterdamsch Studenten Gezelschap (R.S.G.) bracht op woensdag 29 juli een bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam om knuffels te doneren aan patiÎnten en geld te doneren aan onderzoek naar taaislijmziekte.

Het R.S.G. kent meerdere commissies waarvan een zich bezighoudt met de maatschappelijke betrokkenheid van de vereniging. Deze commissie, bestaande uit 10 leden, stimuleert de overige leden van de vereniging om vrijwilligerswerk te doen. Zo heeft een groep leden hun handen uit de mouwen gestoken tijdens de NLDoet dag en is een andere groep op de koffie geweest bij ouderen in een verzorgingshuis.

Goed doel
Verder is het traditie dat deze commissie ieder jaar een inzamelingsactie organiseert voor een goed doel. Dit jaar is er besloten om geld in te zamelen voor het Sophia Kinderziekenhuis. Na een succesvolle avond met verscheidene activiteiten is er maar liefst 2.000 euro ingezameld door de leden. Met dit geld kunnen 250 kinderpatiënten blij worden gemaakt met een knuffel Èn gaat er per knuffel 4 euro, in totaal dus 1.000 euro, naar het onderzoek van taaislijmziekte.

Ronald McDonald Huis
Naast de inzameling van geld zijn er ook knuffels verzameld. Deze enorme berg met knuffels werd gedoneerd aan het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Op deze manier wordt geprobeerd de broertjes en zusjes van de kinderen die in het nabijgelegen ziekenhuis liggen, op te vrolijken.

Rotterdamsch Studenten Gezelschap
Het R.S.G. is een studentenvereniging waar alle universitaire en HBO-studenten lid kunnen worden. Het R.S.G. staat voor een studententijd zonder fratsen en is een vereniging waarbij je vrienden voor het leven maakt. Hier komt vanzelfsprekend geen ontgroening aan te pas. Bij deze vereniging aan het Haringvliet draait het om gelijkwaardigheid en keuzevrijheid, wat je de mogelijkheid biedt jezelf te ontwikkelen. Je studententijd gaat immers niet alleen over bier (alhoewel er in het pand wel drie barren en zeven werkende taps aanwezig zijn). De vereniging draait op de inzet van leden. In verschillende commissies kun je onder andere ervaring opdoen met het benaderen van bedrijven, netwerken, uitgeven van een verenigingsblad of het organiseren van festivals. Het beleven van een mooie studententijd staat hierbij centraal. (igezonden mededeling R.S.G., bewerkt)

 

De studenten Marcella, Jelle, Martijn, Silvana, Yannick, Rene en Leonie brachten de ingezamelde knuffels op woensdag 29 juli naar het Ronald McDonald Huis. Tevoren waren ze in het Sophia Kinderziekenhuis ontvangen door de verpleegkundigen Annelies Kok en Inge Heeres. Die lieten zien dat de 250 spiksplinternieuwe knuffels inmiddels netjes waren afgeleverd in het ziekenhuis. Klaar voor gebruik. Het belang van knuffels is groot voor kinderen die immers alleen in het ziekenhuis achterblijven. Annelies Kok vertelde desgevraagd dat gentherapie veelbelovend is bij de behandeling van taaislijmziekte.

In het Ronald McDonald Huis namen de vrijwilligers Adrie Heesakkers en Hetty Laurens de big bag met zo’n 200 ingezamelde (gewassen) knuffels in ontvangst. In het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam werken 150(!) vrijwilligers.