Wij zijn met zijn zessen. Ieder van ons heeft wel een idee waar hij wil gaan eten, maar als iemand oppert om naar SUMO ORIENTAL op de Kortekade te gaan, wijzen ineens alle zes de neuzen dezelfde kant op. De auto parkeren kost even moeite, maar even later worden wij hartelijk verwelkomd door de crew van SUMO.

Het wordt een heel gezellige avond met veel culinaire nieuwigheden. Het concept is simpel, je krijgt een kaartje en daarop geef je aan welke twee gerechten je wilt bestellen. Deze worden meteen in de keuken bereid en even later komen er twaalf (2 x 6) verschillende prachtig opgemaakte gerechten in het midden van de tafel te staan. De praktijk is dat je niet alleen eet wat je zelf hebt besteld. Al gauw is het: “joh, dit is lekker, dat moet je eens proeven”. (shared dining) Als alles op is bestel je weer twee andere gerechten (of weer de zelfde). Dat mag je zo vaak doen als je wilt. De keuze is enorm, zeebaars, tongfilet, zalm, lamsrack, eendenborst, beefrolletjes met asperges, warm, koud, te veel om op te noemen. En je hoeft je niet te haasten. Je kan er de hele avond over doen.

SUMO ORIENTAL

Een van de lekkernijen is Edamame, letterlijk ‘boontjes aan een tak’. Heel lekker om steeds zulke boontje er tussendoor te nemen. Je eet alleen de boontjes, de peul wordt weggegooid. Of gerecht nummer 11, de verrukkelijke California & Zalm Sushi Rolls, gemaakt met krab, komkommer, avocado, Japanse mayonaise en oranje viskuit. Bedrijfsleider Hommy geeft graag advies en vertelt:

De crew, v.l.n.r. Lisanne, Jason en Hommy

De crew, v.l.n.r. Lisanne, Jason en Hommy

“het fijne van dit restaurant is dat er niet alleen sushi wordt geserveerd, maar ook de traditionele Aziatische gerechten. Vaak kiezen de jongeren voor sushi en de ouderen voor Aziatisch.”

SUMO ORIENTAL

Japanese & Asian, lunch & diner
Kortekade 1-3 Rotterdam-Kralingen
Tel. 010 – 307 22 99
www.sumo-oriental.com
Elke dag geopend vanaf 12.00 uur

 

STER CULINAIR


Zet uw restaurant of eetcafé ook op de culinaire kaart

Dat kan door mee te doen met de STER CULINAIR PAGINA  of door uw advertorial te plaatsen in de krant en online. Stuur ons een mail voor meer informatie: info@stervankralingen.nl