Jo Knubben en zijn vrouw Antoinette, geboren Dauphin, zijn hartstikke trots op hun nieuwe gebakkraam ’t Luifeltje. De vader van Antoinette, Henk begon 52 jaar geleden oliebollen te bakken op de hoek van de Chris Bennekerslaan en de Lusthofstraat. Ongeveer 40 jaar geleden namen Jo en Antoinette de kraam over die nu na meer dan een halve eeuw is vervangen. De nieuwe kraam is voorzien van de nieuwste beveiligingssnufjes, ziet er strak maar ouderwets gezellig uit en bevat een hydraulisch uitschuifbaar deel om de kraam op de standplaats een stuk dieper te maken. Dat is nog ’s handig maar niet nieuw. Jo vertelt dat de ‘salonwagen’ waar hij en Antoinette in wonen over dezelfde voorziening beschikt.

Jo en Antoinette zijn kermismensen. Met hun attractie Mini Race gaan ze de kermissen af. Met de oliebollenkraam komen ze de winter door en ze zijn niet de enige kermismensen die dat zo doen.  Het vorig jaar was een rampjaar, en dit jaar deels ook, door corona. Dankzij de overheidssteun overleefden ze maar ze hebben toch flink ingeteerd.

Jongste dochter Wendy (met haar ouders op de foto) houdt er ook een oliebollenkraam op na, in Ommoord. Zij doet de PR voor ’t Luifeltje erbij. De nieuwe generatie komt met vernieuwingen, zoals de limon gerso bol (met limoncello), het puddingbroodje Lux, en de abrikozenbol. ‘Allemaal creaties van Wendy’, zegt Jo.

Oudste dochter Kelly runt de kermisattractie ‘Jumbo’. Vanaf 15 oktober is ze te vinden op de Rotterdamse kermis aan de Schiehaven. Daarna staat ze in haar eigen gebakkraam, in november.

’t Luifeltje is 7 dagen per week open, vanaf 11.00 uur tot 19.00 uur, behalve op zondag, dan doen Jo en Antoinette de kraam om 18.00 uur dicht.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

‘ t Luifeltje, oliebollenkraam, hoek Chr. Bennekerslaan / Lusthofstraat, Rotterdam-Kralingen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.