Lange rijen voor vieze WC’s waar veel kinderen gebruik van maken. Volgens de PvdA in Rotterdam zijn er op drukke zomerse dagen te weinig toiletten in Rotterdamse parken, zoals het strandje aan de Kralingse Plas, het Vroesenpark en het Park bij de Euromast.

PvdA-raadslid Marco Heijmen heeft hier over schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Op dit moment is er op het strandje van de Kralingse Plas van de drie aanwezige toiletten één op slot, één toilet heeft kapotte verlichting en één die wel verlichting heeft, heeft een natte vloer. Het kraantje om handen te wassen is kapot en het aanwezige toiletpapier is nat.

Volgens Heijmen moet de hygiëne van de WC’s aangepakt worden en zijn er gewoon te weinig: “De capaciteit van de WC’s in deze parken op drukke zomerse dagen is veel te klein voor het grote aantal bezoekers. Er staan zeer lange rijen. Bovendien worden de toiletten, zeggen bezoekers, veel te weinig schoongemaakt. Dit is niet bevorderlijk voor de hygiëne. Zeker gezien het feit dat er veel kinderen aanwezig zijn, is dit een slechte zaak. Vandaar dat ik hierover vragen stel aan het stadsbestuur.”

Bron www.rijnmond.nl

rijnmond_offline