Misschien hebt u hem al voorbij zien komen op Facebook, de uitnodiging voor het Temporary Museum of Random Art. Aanstaande zaterdag 9 Februari om 13:00 u opent het tijdelijke museum één middag haar deuren.

Zij vormt het eigenwijze zusje van de ART Rotterdam Week die op dat moment plaatsvind. Geen zorgvuldig geselecteerde kunstwerken op een mooi uitgelichte locatie, maar een flashmob-expositie van iedereen die mee wil doen, op straat. Meer dan 200 mensen hebben zich inmiddels aangemeld. Waar in Rotterdam? Dat is nog een geheimpje en wordt aanstaande vrijdagavond bekend gemaakt.

In het museum zijn heel wat ramen en deuren dichtgetimmerd. Voor één middag draaien we de verloedering om en veranderen we een vergeten gebied om in een Museum waar de kunst zich in haar enorme diversiteit kan presenteren. Verwacht verrassingen. Van kunstenaars die stilletjes naast een vaste baan achter gesloten deuren werken, bekende gezichten, tot jonge honden die het Temporary Museum of Random Art als een leuke testcase zien. Eén ding is zeker, de werken zijn uniek, de kunstenaars aanwezig en de diversiteit enorm. Dit museum draait om de gezamenlijke inzet van alle deelnemers en de verrassing van het moment.

Mocht u benieuwd geworden zijn, kom gerust langs of kijk voor meer informatie op Facebook