Zes bewoners van De Rusthoflaan wonen al sinds de afbraak van het zgn. Wandeloordgebied aan de Rusthoflaan (in het nieuwe deel). Zij werden elk in afwachting van een nieuwe woning in Nieuw Crooswijk door Woonstad Rotterdam zolang gehuisvest in een zgn. wisselwoning met de lage huur die zij gewend waren.

Jenny Flantua is een van die bewoners en vertrok, zeer tegen haar zin, in juli 2007 uit haar woning in het Wandeloordgebied. Volgens haar is haar niet een woning in de nieuwbouw aangeboden die ze had kunnen betrekken. Woonstad weerspreekt dat. Woonstad heeft beslist dat haar woning aan de Rusthoflaan geen wisselwoning meer is en dat het tijd is een hogere huur te betalen en bedacht dat het meteen maar de maximum huur moest worden en wel met terugwerkende kracht. In plaats van 178,- dient Jenny, met ingang van 1 februari 2012 (!), 619,- per maand te betalen. Jenny: ‘Ik wil best de maandhuur van 425,- betalen, zoals hier ook de overige bewoners doen’. Dit compromis werd echter door Woonstad afgewezen.

De kantonrechter stelde op 25 januari Woonstad in het gelijk. Woonstad laat weten ‘blij te zijn’ met de uitspraak maar dat getracht zal worden alsnog een oplossing te vinden.