Geld geeft macht. Ik zeg dat altijd als ik met vrouwen praat die aangeven dat hun partner die ze ooit hopen tegen te komen, geld moet hebben. Soms wil ik anderen een dienst bewijzen door ze te helpen. Ik belde een vrouw en zei: ik heb, denk ik, een leuke man voor je, die bij jou zou passen. Ik schrok van de eerste vraag die ze mij stelde: heeft hij geld? Ik knapte zo af op haar. Ik zei ook heel eerlijk tegen haar dat ik mij voor haar schaamde en dat ik die kerel in de kast zou laten, niet meer aan haar zou voorstellen. Ik dacht: deze vrouw gaat mij te kakken zetten bij die man. Die man zou zich afvragen, welke geldwolf heeft Lita naar mij toegestuurd? Dit soort vrouwen verzieken de datingmarkt. Want ik weet zeker, dat als ze een man aan de haak slaan, ze die man leegroven. Die man op zijn beurt gaat alle vrouwen verdenken van dit soort daden. Wel jammer, want die man was een gewone, doorsnee kerel. Maar door dit soort ervaringen worden ze hard en gaan vrouwen ook anders benaderen. Dus het een heeft met het andere te maken en zo zie je dat een bepaald gedrag ergens vandaan komt. Komt door de dingen die we meemaken. Leuke en minder leuke dingen. Dat maakt dat we op onze hoede zijn. Ik hoor vaak vrouwen roepen: ik wil een rijke man. Maar wat ze niet doorhebben, is dat je ALTIJD een prijs betaalt voor die luxe die zo een rijke kerel geeft.

Je mag ook meegenieten maar meestal betaal je daar een prijs voor. Natuurlijk is op elke regel een uitzondering. Maar waarschijnlijk zal een bemiddelde man je laten voelen wie de rekeningen betaalt. En dat hij de touwtjes in handen heeft. Als je net verliefd ben op een bemiddelde man, dan zie je zijn foutjes nog niet. Het duurt even voordat hij zijn ware gezicht laat zien. Velen zijn jaloers op de vrouw die met een steenrijke gast gaat. Ze speelt het perfecte plaatje naar buiten toe. Maar wat weinig mensen weten, is dat ze elke dag als hij na het werk naar huis komt, hij haar in elkaar slaat (frustratie afreageren zou ik denken). Maar goed, je kan het nog zo zielig vinden voor die vrouw maar als zij er geen moeite mee heeft dan heb ik dat ook niet. Maar toch blijft het raar dat jij je eigen vrouw in elkaar slaat. Er lopen een  hoop verknipte zielen rond, met de meest idiote gedachten. Omdat hij een pak met geld heeft, schijnt hij ermee weg te komen. Want eenieder geeft die vrouw de wijze raad: vlucht! Ze geeft aan: nee, ik blijf, ik heb geen zin om terug te gaan naar mijn armoedige leven, dan maar dat pak slaag pikken. Mensen blijven mij elke dag verbazen.

Lita Gunther


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.