Excelsior Rotterdam treft aanstaande zondag PEC Zwolle in het eigen Van Donge & De Roo Stadion (aftrap 16:45 uur). Dit betekent een weerzien met twee oud-spelers van de club: Mike van Duinen en Stanley Elbers. Opnieuw een belangrijke wedstrijd om weg te blijven bij de onderste plaatsen van de Eredivisie.

Het beloven spannende weken te worden voor de Kralingers, want waar Excelsior zich vorig seizoen rond deze tijd in Venlo veilig speelde voor nog een seizoen Eredivisie, is het deze keer allesbehalve een gelopen koers. Niet alleen verloor Excelsior deze keer met 1-0 van VVV-Venlo, de verschillen onderin blijven klein. Na 25 speelronden bezet Excelsior de vijftiende plek in de Eredivisie met 26 punten. FC Emmen staat zestiende met één punt minder, terwijl nummer dertien PEC Zwolle evenveel punten heeft als Excelsior.

Jerdy Schouten namens Excelsior Rotterdam in actie in de vorige thuiswedstrijd van de Kralingers tegen PSV. Foto: Jan den Breejen

Opsteker?
Hiermee is het belang van de thuiswedstrijd van aanstaande zondag direct duidelijk. PEC Zwolle heeft nog wel een duel in te halen – aanstaande woensdag spelen ze uit tegen Ajax – en mocht de ploeg van Jaap Stam die wedstrijd niet winnen, dan kan Excelsior zondag bij winst over de Zwollenaren heen gaan op de ranglijst. Winst zou sowieso een opsteker zijn aan de vooravond van het speelvrije weekend de week erna. Op zaterdag 30 maart staat vervolgens het uitduel tegen SC Heerenveen (aftrap 20:45 uur) op het programma.

Zorgen
Na afloop van de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen VVV-Venlo kreeg trainer Adrie Poldervaart de vraag of hij zich zorgen maakt gezien de stand op de ranglijst. ,,Die zorgen had ik ook voor deze wedstrijd’’, zei hij. ,,De enige opdracht vanavond was drie punten halen en dat is niet gebeurd. Ik heb nooit voorop gelopen in de polonaise als we wonnen. We zullen ervoor moeten strijden, dat hebben we vanavond wel gedaan, maar dat resulteerde helaas niet in de juiste uitslag.’’

MVO Week
De thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle staat zondag in het teken van de MVO Week van Excelsior en haar maatschappelijke stichting Excelsior4All. Daarnaast is er rond dit duel een bijeenkomst van oud-spelers van de club. Wil jij er ook bij zijn zondag in het Van Donge & De Roo Stadion? Bestel dan nu jouw kaarten via www.excelsiortickets.nl. Voor dit duel geldt vrije verkoop. Via de ticketshop van Excelsior Rotterdam kun je tevens al kaarten kopen voor de andere nog resterende thuisduels van dit seizoen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.