De Travel Clinic Erasmus MC opende donderdag 21 februari de deuren officieel en op feestelijke wijze, na de verhuizing vanaf de vorige locatie aan het Haringvliet 72. Het nieuwe adres? Zimmermanweg 7, vlakbij de hoofdingang van het Erasmus MC.

David Voetelink, vicevoorzitter van de raad van bestuur van het EMC, viel de eer te beurt het (stevige) lint met een enorme schaar te mogen doorknippen. Directeur van de Travel Clinic Jan Dirk van de Hoef hield daarbij een oogje in het zeil. De Travel Clinic maakte ooit deel uit van het Havenziekenhuis. Dat bestaat niet meer. Zie: desteronline.nl/havenziekenhuis-wordt-havenpolikliniek.

Als u van plan bent een verre reis maken verdient het aanbeveling om te rade te gaan bij de Travel Clinic: www.travelclinic.com. Per land wordt aangegeven welke (besmettelijke) ziekten daar heersen, zoals nu bijvoorbeeld in Brazilië, de gevaarlijke gele koorts. De hele wereld komt langs. Zó staat het op de site van de Travel Clinic:

Naar de (sub(tropen? 

De Travel Clinic is er voor iedereen die voor korte of langere tijd naar de (sub)tropen gaat. Of u nu vakantieganger, wereldreiziger, expat of zakenreiziger bent, voor iedereen geldt dezelfde vraag: hoe blijf ik tijdens mijn verblijf over de grens gezond?

Vaccinaties
Ter voorbereiding op uw reis naar de tropen kunt u inentingen halen op de vaccinatieafdeling. De vaccinatieafdeling werkt alleen op afspraak. Dat kan via bovengenoemde site of telefonisch: 010-7045050, van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Tropenpoli

Ziek terug van uw reis? Komt u uit de tropen met koorts, diarree, huiduitslag en/of ontstekingen van de luchtwegen? Ga dan op tijd naar de huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar de TropenPoli. Uw klachten kunnen namelijk een uiting zijn van een ernstige infectieziekte. Met een verwijsbrief van uw huisarts of specialist kunt u een afspraak maken bij de TropenPolikliniek. Het kan zijn dat de (huis)arts de afspraak al voor u gemaakt heeft, anders kunt u bellen naar 06-50031973.

De TropenPolikliniek vindt u in het Erasmus MC, Dr. Molewaterplein 40, Rotterdam, in gebouw Nf op de tweede verdieping, wachtruimte 2D. Zie: www.travelclinic.com/1303/tropenpoli

Heeft u direct zorg nodig? Dan stuurt de huisarts u door naar de Spoedeisende Hulp van het Erasmus MC.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.