Afgelopen zondagochtend 6 november vertrokken twee tweespannen en een enkelspan vanaf de Rotterdamsche Manège voor de rit Hoogtaludpad, Bergse Linker Rottekade, Veilingweg, Boezemlaan, Kralingse Plaslaan en weer terug naar de manege. De rit was georganiseerd door men-club “Uit Het Gareel”. (Gareel: leren halsgordel van een trekdier – Van Dale). Kralingenaar Jaap van Waning tipte De Ster.

Voor het vertrek vallen de twee enorme Zeeuwse trekpaarden op. De merrie Britt uit den Blommendaal en de ruin Koen van Nieuw Leven werden ingespannen door de menners Hélène du Croix en Michiel Molier. Willemijn Ritsema van Eck is voorzitter van men-club “Uit Het Gareel” en mende het enkelspan met de gitzwarte Fries Meindert. Het tweede tweespan werd gemend door, rechts in de rijrichting, Jaap van Waning en naast hem Jan-Willem Körner. Frits is het paard rechts en Isio het paard links, weer in de rijrichting. Beide zijn KWPN paarden (koninklijk Warmbloed Nederland). Men ging op weg in zgn. marathonrijtuigen.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

De Ster moest steeds na het nemen van een serie foto’s op de fiets de stoet inhalen en passeren om de volgende serie te kunnen maken. Dat was flink doortrappen, want de paarden zetten er de vaart in. In het Kralingse Bos passeerde De Ster zo nog een enigszins verbluft uit zijn ogen kijkende wandelaar met hond. Het overkomt je niet vaak dat je opzij moet voor een stoet paard-en-wagens. Zie ook:

jockeyclub.nl/societeit-rotterdamsche-manege/clubs/menclub


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.