De komende jaren gaat er veel veranderen in De Esch; er komen waarschijnlijk nieuwe woningen, nieuwe winkels en een nieuwe oeververbinding. Maar wat gebeurt er dan met het groen, het winkelcentrum en de rust in de wijk? Daarover gaan we graag met elkaar in gesprek.

Met een fotoproject hebben de bewoners van De Esch de afgelopen tijd laten zien wat voor hen belangrijk is in de wijk en wat hun favoriete plekken zijn. Er hebben al meer dan 30 mensen ruim 140 foto’s ingestuurd.

Op 3 maart 2021 van 19.45 tot 21.30 uur worden in een online Zoom bijeenkomst* de meest aansprekende teksten en foto’s gekozen. Ook wordt er dan met elkaar besproken wat van waarde is voor onze wijk.

In het voorjaar van 2021 gaan wijkbewoners samen met gemeente, gebouweigenaren en ontwikkelaars in De Esch (Kerngroep Echt De Esch geheten), op zoek naar gezamenlijke waarden. In deze bijeenkomsten (Open Ateliers) krijgt iedereen de kans te vertellen wat belangrijk is voor de toekomst van De Esch.

We doen dit in vijf digitale bijeenkomsten. Elke bijeenkomst heeft een onderwerp, namelijk: mobiliteit, wonen, groene infrastructuur, voorzieningen en tot slot de evaluatie van deze vier waarden.

Bewoners hebben met bovengenoemde Kerngroep een belangrijke stem om bij te dragen aan een toekomstvisie voor de Esch.

Doe mee! Tot eind februari kunnen foto’s, liefst met tekst, nog opgestuurd worden naar openateliers@echtdeesch.nl Ook kan je je stem over alle inzendingen via de website nu al laten horen.

Wil je meedoen op woensdag 3 maart, geef je dan op via de website www.echtdeesch.nl ! Op die avond wordt live vanuit Hal4 de virtuele bijeenkomst uitgezonden.

Met vriendelijke groet, kerngroep Echt De Esch

* Join Zoom Meeting

https://us04web.zoom.us/j/72988146650?pwd=ZlJFZjk4b2gvTURqOGpMMkxFMlpuZz09

Meeting ID: 729 8814 6650 Passcode: 0TdPFf


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.