Uitnodiging Informatiemarkt aanpak blauwalg Kralingse Plas

sep 17, 19 Uitnodiging Informatiemarkt aanpak blauwalg Kralingse Plas

Informatiemarkt
Aanpak blauwalg in de Kralingse plas

Bent u benieuwd naar de maatregelen die genomen worden rond de Kralingse plas tegen blauwalg en voor welke veranderingen dit zorgt? Loop dan binnen bij de informatiemarkt op dinsdag 1 oktober.

Tijdens deze avond komt u meer te weten over de aanpak van blauwalg in de Kralingse plas. Alle maatregelen die worden genomen zijn gericht op het verminderen van de fosfaten in de plas. Een overmaat aan fosfaten zorgt voor voedselrijk water en daarmee blauwalguitbraken.

Diverse maatregelen tegen blauwalg
Op de informatiemarkt zijn er verschillende tafels met deskundigen die meer kunnen vertellen over de aanpak van het project en die graag van gedachten wisselen over deze aanpak. Denk daarbij aan de aanpassing van de sluis, de verplaatsing van de defosfateringsinstallatie uit Nieuw Kralingen, Nieuw Kralingen, de nieuw in te richten oeverzones van de Kralingse Plas en het nog op te starten hondenuitlaatbeleid.

Denk mee over het hondenstrandje
Ook is het mogelijk om mee te denken over het nieuwe hondenstrandje van de Kralingse plas. Eén van de tien maatregelen tegen blauwalg is het verminderen van uitspoeling van hondenpoep in de Kralingse Plas, aangezien dit een voedingsbron is voor blauwalg. Om de honden een plek te geven om te zwemmen in het Kralingse bos wordt er een nieuw hondenstrandje gerealiseerd aan een watergang die niet is aangesloten op de Kralingse Plas.

Er zijn vier locaties in het bos geselecteerd waar het mogelijk zou zijn om een hondenstrandje te realiseren. Op sommige locaties is het zelfs mogelijk een hondenspeelveld in te richten. Elke plek zo heeft zijn eigen voor- en nadelen. Om een goede keuze te maken voor een locatie horen we graag wat de toekomstige gebruikers graag willen.

We horen graag van tevoren of u erbij bent!
Aanmelden kan door te e-mailen naar: projectblauwalgkp@rotterdam.nl

Tijd van de informatiemarkt is 17:00 tot 19:00 op 1 oktober.
Locatie: de Werf Kralingen Crooswijk, Prinses Beatrixlaan 3 te Rotterdam

Op de hoogte blijven van het wat er speel om en rond de Kralingse Plas? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. Of kijk op rotterdam.nl/vrije-tijd/kralingse-plas


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *