Een echt Rotterdamse theatervoorstelling met uw verhaal in de hoofdrol! Van Jong Talent en Oude Dagen – toneel in Pniël op woensdagmiddag 9 december

theater | dans | muziek

pniel02Dinsdag 8 december wordt de voorstelling ‘Van Jong Talent en Oude Dagen’ opgevoerd in Atrium, Rotterdam-Centrum, en op woensdag 9 december wordt dezelfde voorstelling gespeeld in Pniël, Oudedijk 15, Rotterdam (Kralingen), tel. 010-2726444. Beide voorstellingen beginnen om 14.30 uur en er zijn nog kaarten.

Rotterdamse ouderen
Van Jong Talent en Oude Dagen is een theatervoorstelling geïnspireerd op de verhalen van Rotterdamse ouderen. Drie talentvolle jonge Rotterdamse theatermakers spraken met Rotterdamse ouderen woonachtig in locaties van Lelie Zorggroep en maakten van hun herinneringen een voorstelling vol dans, muziek en theater. De verhalen werden gekozen op hun herkenbare karakter en hebben allemaal een bepaalde plaats in Rotterdam als rode draad.

“Net voorbij de uitgang van het station brak het hengsel van mijn koffer. Hij viel op de grond en klikte open. Mijn toilettas en blauwe zomerjurk vielen eruit. De wind ging er vandoor met mijn jurk, maar ik durfde er niet achteraan te gaan, ik wilde mijn koffer niet zo laten liggen. De man die achter me liep zag het gebeuren en rende achter mijn jurk aan. Ik zie het nog precies voor me, hoe hij, met één hand op z’n hoed om te voorkomen dat ook die weg zou waaien, met zijn andere hand mijn jurk zo uit de lucht plukte.” Ze zucht en kijkt me even aan. “Hij is nu tien jaar geleden overleden, maar we zijn 45 jaar gelukkig getrouwd geweest.”

Uw verhaal in de hoofdrol! Van Jong Talent en Oude Dagen is een theatervoorstelling geïnspireerd op de verhalen van Rotterdamse ouderen. Drie talentvolle Rotterdamse jonge theatermakers ontmoetten negen ouderen uit de instellingen van Lelie zorggroep en maakten van hun herinneringen een voorstelling vol dans, muziek en theater. Met deze voorstelling reizen ze door Rotterdam en komen ze ook bij u langs!

Zie ook: www.vanjongtalentenoudedagen.nl
(ingezonden mededeling Lelie Zorggroep)

pniel03

pniel04