Verdachte verkrachting de Esch in juni voor de rechter

apr 26, 19 Verdachte verkrachting de Esch in juni voor de rechter

De Rotterdamse rechter buigt zich op 6 juni inhoudelijk over de geruchtmakende verkrachtingszaak in de Kralingse wijk de Esch. De 19-jarige Gerson F. heeft bekend dat hij daar een Indonesische studente heeft verkracht.

De man kon in juli van het vorig jaar worden aangehouden op basis van camerabeelden. De politie heeft een compilatie gemaakt van de beelden die tijdens de zitting wordt vertoond.Na zijn aanhouding bleek er een DNA-match te zijn. Gerson F. zou het slachtoffer naast de verkrachting, ook met een t-shirt hebben geprobeerd te wurgen. Daarnaast zou hij een andere vrouw hebben aangerand en enkele berovingen hebben gepleegd.De Rotterdammer is onderzocht in een kliniek voor jongeren. De psycholoog en psychiater die hem hebben geobserveerd zullen op de zitting in juni aanwezig zijn.

De zaak veroorzaakte beroering in Rotterdam: er is onder meer een stille tocht gehouden als steunbetuiging aan het slachtoffer.

Via: RTV Rotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *