Vernieuwde concerten 2019 Hoflaankerk – zelf kerkorgel spelen?

mei 15, 19 Vernieuwde concerten 2019 Hoflaankerk – zelf kerkorgel spelen?

Zelf kerkorgel spelen?

De Hoflaankerk staat bekend om haar orgelakoestiek. Het gebouw klinkt bijna als een kathedraal. Op het fraaie Van Vulpenorgel klinkt veel muziek dan ook voortreffelijk.  In 2019 vindt er een reeks concerten plaats onder de titel BACH VAN ALLE KANTEN.

Tijdens 6 concerten zal Bach belicht worden vanuit telkens een ander perspectief. Vanuit de beeldende kunst, het wetenschappelijk onderzoek, de Romantiek en andere invalshoeken. Nieuw is dat elk concert start met een korte presentatie waarin de uitvoerenden zichzelf voorstellen en uitleggen wat ze gaan doen. Ook is een drankje na afloop inbegrepen in de toegangsprijs.

Bijzonder en waarschijnlijk uniek is dat na afloop het publiek zelf mag orgelspelen! Dus als je altijd al wilde weten hoe het is om achter de toetsen van zo’n machtig instrument te zitten: hier is je kans!

Het openingsconcert vond plaats op zaterdag 13 april, 19.30 uur.

Zaterdag 18 mei is het volgende concert ‘Bestaat Bach’s ideale orgel?’. Lezing door Jolande Zwoferink m.m.v. organist Wouter van der Wilt. Aanvang: 19.30 uur.

De toegang bedraagt € 7,50, inclusief drankje en de kans om na afloop zelf orgel te spelen!

www.orgelconcertenhoflaankerk.nl

Voor nadere informatie: info@orgelconcertenhoflaankerk.nl.

Hoflaankerk, Oudedijk 2, 3062 AE Rotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *