Verpleeghuis Pniël in Rotterdam-Kralingen bestaat 65 jaar. Dat werd op woensdag 20 december gevierd met een sfeervol kerstconcert in de zeer nabije Hoflaankerk. Iedereen die zich betrokken voelt bij Pniël was welkom. Ook voor het wereldbuffet dat aansluitend in Pniël werd geserveerd.

In 1952 waren het de protestantse diaconessen van Amerongen die de ‘ziekeninrichting’ openden in een voormalige villa aan de Oudedijk in de wijk Kralingen. In de jaren ’70 werd een nieuw Pniël gebouwd dat zou fungeren als verpleeginrichting. Anno 2017 maakt Pniël als verpleeghuis deel uit van Lelie zorggroep wonen, zorg en welzijn.

Elise Mannah
Het jubileum werd gevierd met een sfeerconcert m.m.v. zangeres Elise Mannah. Ook zr. Dorien Peet, als zendingsdiacones betrokken bij de oprichting van Pniël, verleende haar medewerking, vergezeld door zr. Gerda.  Net als ds. Ilse Hogeweg (Protestantse Kerk Kralingen) en geestelijk verzorger Rita Renema (Pniël). Het thema van het sfeerconcert: ontmoeting en verbinding. Op de foto hieronder zitten de dames op een rij, van links naar rechts Rita Renema, ds. Ilse Hogeweg, zr. Dorien en zr. Gerda.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Zr. Dorien
Voor hen die dat nog niet wisten verklaarde zuster Dorien de naam ’Pniël’. Dat is de plek waar aartsvader Jacob worstelde met god, een verhaal uit het bijbelboek Genesis. Letterlijk betekent Pniël ‘oog in oog staan met god’.