Alle voorstellingen in Nederland liggen stil. Dat geldt ook voor de theaterproductie Coolsingel 65 van Onderwater Producties. De makers hebben een idee bedacht om deze voorstelling toch aan het publiek te laten zien, met inachtneming van de voorschriften. 

“Wij vinden het belangrijk, om juist in dit Herdenkingsjaar, Coolsingel 65 toch ook te spelen op 4 mei. Daarom gaan we dit kosteloos doen na de Dodenherdenking om 21.00 uur in het kader van Theater Na de Dam. En wel bij jou thuis, gewoon in de woonkamer,” aldus de makers.

“De RIVM-richtlijnen geven aan dat er maximaal 3 personen op bezoek mogen komen per huishouden. We komen met z’n tweeën, hebben onze handen minimaal 20 seconden gewassen en houden 1,5 meter afstand. De voorstelling wordt gespeeld voor maximaal 3 personen die natuurlijk geen verkoudheidsverschijnselen hebben.”

RIVM-proof

Om als huis mee te dingen als theaterlocatie, moet het wel aan een aantal eisen voldoen. Uiteraard moet het groot genoeg zijn, zodat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden, het moet in Rotterdam staan en er moet een eettafel zijn (decor). Voldoet men hieraan dan kan er tot 28 april gemaild worden naar Onderwater Producties. Uit alle inzendingen wordt de winnende locatie geloot. De andere mailers, ontvangen een linkje naar de registratie van de voorstelling.

Bombardement Rotterdam

Coolsingel 65 gaat over het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940. In deze productie gaan de makers op zoek naar de ware gebeurtenissen van toen en naar de rol die het bombardement speelt in de familie van één van de makers. Maar eigenlijk gaat de voorstelling over de universele relatie tussen vaders en zonen. Over emoties, over het worden van een held, over het omdraaien van rollen. De vader en de zoon van Jeroen Rienks zijn geïnterviewd door Afke Weltevrede. De beelden hiervan werpen een nieuw licht op de zaak.

Theater Na de Dam

Coolsingel 65 maakt onderdeel uit van het landelijke initiatief Theater Na de Dam. Een initiatief waarbij op de avond van de Nationale Dodenherdenking, op 4 mei om 21.00 uur, theatermakers in heel Nederland zich inzetten om deze dag van extra betekenis te voorzien.

Onderwater Producties

Onderwater Producties maakt documentair en toegankelijk theater over actuele, grootstedelijke thema’s en persoonlijke ervaringen. De voorstellingen worden gespeeld op bijzondere locaties en fesitivals.

Eerdere voorstellingen: Till Death do Us Part 2050 (Lijnbaanflat), GAST!, Lonely City (Wijkcoop010), Bon Voyage! (Publieksprijs Friesland, Parade, Theater Walhalla), Kassa! (Lijnbaan), How Much is Enough? (festivals en DakAkker Schieblock), Het Geheugen van Rotterdam, (Arminius 2014, 2015), FutureShock (o.a. festival de Parade) en Insomnia (juryprijs EnschedeFringe, nominatie Theateraffiche Prijs).

Informatie

Wat: Voorstelling Coolsingel 65 over het Bombardement

Waar: In jouw woonkamer

Wanneer: 4 mei 2020 om 21.00 uur

Informatie &: info@onderwaterproducties.nl

Aanmelden

Concept, Spel: Jeroen Rienks, Afke Weltevrede

Regie: Martine van Ditzhuyzen