Rotterdam – Een 92-jarige vrouw is zaterdag 16 april in haar woning aan de Sophiakade door vier vrouwen beroofd van haar sieraden en spaarcenten. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Om zeven uur ’s avonds belt één van de vrouwen aan bij de 92-jarige vrouw. Ze zegt van de gemeente te zijn en dat ze hulp biedt aan mensen die alleen wonen op oudere leeftijd. De bejaarde bewoonster laat haar binnen. De zogenaamde gemeentemedewerkster loodst haar meteen naar de keuken waar de bejaarde vrouw geen zicht meer heeft op de rest van haar woning. Zo’n tien tot vijftien minuten houdt de vrouw de bewoonster aan de praat. Als de oudere dame de vrouw uit laat, ziet zij opeens nog drie andere vrouwen in de woning staan.

Alerte buren
Buren van de oudere dame zagen dat bij het aanbellen door de zogenaamde gemeentemedewerkster drie andere dames zich naast de deur tegen de woning aandrukten om uit het zicht te blijven. Bij het vertrek van de dames gingen zij poolshoogte nemen bij hun buurvrouw en vertelden dat zij het niet vertrouwden. Daarop is de oudere dame haar woning gaan doorzoeken en kwam zij er achter dat haar sieraden en een groot bij elkaar gespaard geldbedrag verdwenen was. Dit bedrag had de vrouw speciaal gespaard voor haar eigen uitvaart.

De oudere dame raakte volledig overstuur en belde op aanraden van haar buren de politie. De politie is een onderzoek gestart. Daarvoor komt zij graag in contact met getuigen.

Informatie?
Heeft u zaterdag 16 april voor 19.00 uur of na 19.15 uur in de omgeving van de Sophiakade vier dames gezien of andere verdachte situaties die relevant kunnen zijn voor het onderzoek, dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven via 0800-7000.

Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]