De VVD staat voor een Rotterdam met een schone leefomgeving en een samenleving waarbij inwoners zelf verantwoordelijkheid nemen. Daarom hebben de VVD kandidaten voor het waterschap vorige week woensdag vuil uit het water gevist in Kralingen- Crooswijk. Met deze actie laat de VVD zien dat zij serieus werk maakt van schoon water, want Rotterdammers hebben recht op een schone leefomgeving.

Dat het waterschap er is om inwoners te beschermen tegen het water door veilige dijken, weten veel mensen wel. Maar het waterschap doet meer: men zorgt voor voldoende water voor Jock Geselschap en Karima Bouchtaouibijvoorbeeld boeren en ziet erop toe dat het water schoon is en blijft. Met name dat laatste laat nog wel eens te wensen over, zoals in de Kralingse Plas. Afval en blauwalg maken zwemmen in deze plas ‘s zomers vaak moeilijk. De VVD wil dat er nu eindelijk eens een eind komt aan deze situatie! Mens en dier moeten veilig kunnen zwemmen in deze mooie plas.

Aan de actie hebben verschillende kandidaten meegedaan: Jock Geselschap (Lijsttrekker, Kralingen-Crooswijk), Paul van den Eijnden (Capelle a/d IJssel, nummer 3), Karima Bouchtaoui (Prins Alexander, nummer 4) en Jeroen Pahud de Mortanges (Rotterdam nummer 6). Een lijst met veel jonge mensen voor een verfrissend waterschap. Bart Wiekart is de kandidaat uit Waddinxveen die de steunfractie zal versterken. Foto: Jock Geselschap en Karima Bouchtaoui.

(ingezonden mededeling VVD / Jock Geselschap)