Foto: Anky van Grunsven en Bonfire

In het nieuwe pad naar de paddocks, dat onlangs door Gerard Wevers is aangelegd, liggen niet uitsluitend gewone klinkers. In het pad ligt de tegel met de handen van Anky van Grunsven (en hoef van Bonfire) die in 1990 onderdeel was van de Walk of Fame langs de waterkant op de stoep van de Schiedamsedijk. In de Rotterdamse equivalent van de Hollywood Walk of Fame lag deze tegel samen met andere nationale en international beroemdheden als bokser Bep van Klaveren, wielrenner Jan Janssen, zanger Cliff Richard, voetballers Coen Molijn en Johan Cruijff, Tina Turner, Anita Meijer en vele vele anderen.

In 2010 moest de Rotterdamse ‘Walk of Fame’ moest verhuizen. Hij ging van de Schiedamsedijk naar het ‘Hart van Zuid’ het centrum van Rotterdam Zuid. Maar op die locatie konden maar 60 tegels worden geplaatst. De overige tegels zijn onlangsverkocht. Wij waren in de gelegenheid om de tegel van Anky en Bonfire te bemachtigen. De opbrengst gaat deels naar de Dirk Kuyt Foundation.

De tegel heeft een waardig plekje hier in het Kralingse Bos waar Anky en Bonfire ons vele jaren hebben laten genieten van prachtige dressuursport. Bij gelegenheid hopen we nog een fotomomentje met Anky bij de tegel te kunnen organiseren.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.